click this to be awesome person

Tuesday, 21 April 2009

Day 2 : Bengkel Akta 668, Segamat

Okeh, masuk hari kedua program / bengkel ni. Pagi tu macam agak2 kemalasan untuk bangun sebabnye bile kena aircond & cuaca pagi amat mendamaikan terus rase syg nye nak tinggalkan tempat tido. Hu3. Celik mate nampak officers Iza : Kak Farah & Kak Hajar dah bangun & nak bersiap. Iza mule rase gelabah. Dalam hati kate "aku bangun lambat ke ni?" tengok jam awal lagi. Pastu baru terpikir yg diorang kan kena prepare awal untuk ceramah. Iza tak pe.. Urusetia biasa2 je... Boleh ke cenggitu? Lagi pun malam tu kan Iza tido lambat prepare sijil. Fair lah kan? kan?

Phohoho! Rupe banner program lagi? Mesti dah agak2 rase mcm nak tutup je erk blog Iza ni? Ala.. Xpe.. Klu sesiapa yg bosan tu, Iza galakkan je korang terus je close window k. :p

Settle je semua slot ceramah & taklimat terus ke majlis penutup bengkel... Wah! Saat ni rase tak sabar sebab tak sabar nak gerak balik & shoppa2... :P Tu yang sebelah kiri baju hitam tu wakil peserta bengkel, tengah2 tu my big boss a.k.a PENDAFTAR and the lastly my boss le...

Ye... Saat2 yang dinanti2kan oleh semua peserta. Pendaftar telah merasmikan majlis penutup bengkel ini. Alhamdulillah misi dan objektif telah pun tercapai. :)

Ape lagi, mcm le korang tak tahu kan? Mcm biase dak Iza akan menempel kan dirinye untuk berposing di tepi banner itu. :p Pegawai2 Iza ni pun same je dgn Iza, camera dah allergy tengok kiteorg kot? Hu3. :P **ehh!!nape Iza mcm kaku di saat ini???**

Ye!!! Mereka dan mereka lagi.. :P Dah mcm gadis pembuka kotak roda impian pun ade. Bagus2.. Ade talent.. :P

So pas check out sume tu, terus je menghala ke arah Labis. Rupenye Mr. Rizal a.k.a Ijal nak singgah kampung halaman beliau. :P Wah!!! Iza lak yg rase teruja nak singgah kampung orang. May be sebab Iza jarang dah balik kampung kot?? Hmm.... So ni le hasilnye, bergambar di halaman kampung orang. :p Beshnye rumah kampung mr.ijal kite ni.. Terletak di daerah LAbis, Felda Tenang. Luas giler kawasan umah, tanah & rumahnye. :)

KAMI bergambar bersama mak kepada mr.ijal. Cian makcik ni tinggal sorang2 je kat umah yang besar mcm ni. Nasib baik ade Chiko "kucing" yang menemaninye. Sungguh chumel Chiko tu. Tak sempat nak snap pix dah lari. Biase le klu kucing yang berbulu kembang ni mesti takut ngan org selain tuan sendiri kan? Hu3.

Sesampainya di Air Hitam, Johor. Ape lagi, mcm nampak ape je bile tengok barang2 kat cni sume murah2. hu3. Salah seorang yg turut teruja dan tidak dpt mengawal perasaannya adalah Kak Hajar kite ni. Hu3. Iza pulak tak shoppinga pe pun, sekadar beli kerepek2 + nenas madu yg comel2 tu + keropok kering... Sebab dah shopping kain pasang kt Tangkak kan. Hu3.

Then sampai umah opis lebih kurang kul 8.00mlm mcm tu, terus masukkan barang2 dalam kete sambil panaskan enjin kete. Then gerak balik umah, sampai umah lebih kurang 8.30 malam. Fuh! Penat sesangat la. Tapi hilang penat bile selongkar balik barang2 yang dibeli iaitu kain pasang ni semua. Memang berbaloi sebab murah je berbanding KL & NILAI... :P Antara baju2 tu ade yang Iza dapat dr urusetia JBS JB sebagai cenderahati. Yang lain beli sendiri kat Tangkak & Jakel... Sekian ceritera dak Iza untuk kali ni. Should be weekend ni kena g Kedah ade program lagi, tp disebabkan Iza kan nak konvo ari Jumaat ni so tak dapat le pergi bersama2 yang lain.:)
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails