click this to be awesome person

Monday, 13 April 2009

Day 1 : On Going To Bukit Rok, Pos Iskandar, Bera Pahang

Okeh! Ni cte paling panas dan TOP lah ni sebab sampai masuk berita TV3 smlm. Sape ade tengok?? :p Tp xdo la muko den masuk dalam Tv tu hah. :p Okeh, sebonar eh opish den dijomput utk buek pameran ROY kek Bera ni hah! Tp mesti korang sumo polik sobab eh pe lak dak Iza ni ckp bahaso nogori lak an? Yolah, Bera tu kan sempadan yo dgn nogori ni. Tompat yang nak poie tu pun sempadan yo dgn Bera ni. Kira lalu Kuala Pilah ni la dokat laie dr lalu hiway Karak tu an... Dahla... Penat la ckp bahasa nogori ni, leh berpusing2 lidah ni karang (pape pun tahniah kat Nabil monang yo mlm td sampai poluk2 Irma laie...Ehemm!!!)

So smlm gerak dr Putrajaya dalam kul 11.00am. Sepanjang jalan nak ke Kuala Pilah ni memang le mencabar sebab nye ikut jalan lame yang corner2 naik bukit turun bukit bagai... Iza pun dah lame tak ke area Kuala Pilah ni sebabnya arwah atok bolah omak dah tak ado kan.. So sedara mara dio pun dah mano ntah poie eh... Lalu jugak le kat depan tempat perkelahan Ulu Bendul tu, ingat lagi dulu time kocik2 g kelah kek situ ramai2 ngan sedaro maro den. :p

Mcm biaso, mosti ado muko dak berduo ni kan? :p Yang follow program ni tak ramai pun, just 3-4 orang aje staff & pegwai ROY. Mase ni berhenti kojap kek Petronas then apo laie berposing la amek gambo... :P

Tu dio!! Nak pampang sign board Kualo Pilah tu! Jobo lebih erk? (tahu ke jobo tu ape? Hah, tanyo lah org nogori eh!)

So kami akan stay atau pun check in di Kompleks Rakan Muda Jempol tp sblm nak ke KRM Jempol tu kena le melalui Balai Polis ni.
Lalu jugak depan Hospital Jempol ni kat Bandar Seri Jempol...
Ni lah dio sign board KRM Jempol, nasib baik bilik hostel okeh! 2orang sebilik lagi. Hu3.

Lepas settle je letak barang2 kat bilik smlm terus je ke tapak program, tahu ke korang yg kteorg ni akan berkampung kat perkampungan orang asli ni selama dekat 2 hari? :p hu3. Mule2 agak gerun tau, tp lame2 okeh je! Diorang pun mcm kite jugak cume mungkin cara hidup mereka agak berbeza. :) Hah! Tu dia!!! Sign board JOM DAFTAR dr opish den terpampang besar laie... :) Actually program ni program anjuran Rakan Muda (Rakan Muda Wawasan Desa)
Klu sesiapa ade tengok berita TV3 malam td, program ni lah yang dak Iza pegi. Tp cuaca panas jugak la. Hu3. Habis nak merah2 pimples dak Iza ni tau! Pastu balik Putrajaya mengadu kat Hubby. Hu3. Sedey!!! :(
Bergambar berlatarbelakang kan pentas utama - Effa & Kak Nab. Ni sebelum nak balik ke KRM Jempol balik. Mcm kelakar je sebab tido kat Jempol , Negeri Sembilan tp program kat Bera, Pahang. Hu3. Sempadan kate kan.... So malam tu kami meronda sampai ke pekan Bahau! Siap pegi Kiara Square yang baru bukak lagi. Hu3. Nasib baik la driver ROY sporting membawa kami pergi ke mana saje... :P steady la Uncle Loga....:) Jom ke "Day 2" lak! :)
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails