click this to be awesome person

Monday, 20 April 2009

Day 1 : Bengkel Akta 668, Segamat

Yehaaa!!! Assalamualaikum semua. Rindunye kat blog ni.. :p Memang dah lame blog ni tak berupdate erk? Almost 2 weeks erk? Hu3. Okeh, Iza actually baru je balik dr Segamat, Johor. Ade program opish. Mcm biase le kena jelajah untuk belia2 Malaysia ni. :) Program ni diadakan khas untuk persatuan / pertubuhan / kelab belia yg berdaftar dgn ROY. Untuk memberi mereka lebih pendedahan tentang Akta 668.

Okeh, Iza & officers yang lain gerak 18 April 2009 - so pepagi tu dah gerak kuar dr umah nak ke opish la. Iza ingat Iza yg lambat, ale2 kete Myvi kat depan ni rupenye officer's Iza gak : Cik Farah. Kteorg sangkut jammed kat jambatan belakang ni. Ingat ke ade xcident ke ape, rupenye orang shooting. Bengong tul sampai jammed dekat nak 10 minit tau. Eii!!! Menyumpah aje...

Terus je masuk hiway ke Selatan, kuar je tol Tangkak mule rambang mate. Tak sabar giler nak turun dr kete opish. Wah!!! Meriah seh kedai2 kain kat cni. Sebelum tu kena le check duit dalam purse dulu. He3.

Dah settle shopping & makan pagi tu, terus kan perjalanan ke Segamat & mencari Hotel Villa Segamat (mcm tak besh je hotel tu)

Hahahaha! Dah agak memang hotel yg tak besh! Yela, hotel lame then bukan kat bandar sgt pun kan. Tp okeh la dr kena check in Kompleks Rakan Muda & Belia dan Sukan. :p Yang beshnye kat Hotel ni, masakan nye power & superb giler beb! Respect la. Masakan kampung lagi. Kecor air liur ni... Tu dia, dr jauh dah nampak banner program "BENGKEL PENGURUSAN PERTUBUHAN BELIA MENGIKUT AKTA 668"

Cik Hajar : my officer's sedang menyemak dokumen2 bersama pegawai2 dr Jab. Belia dan Sukan Negeri Johor. (ade kes yang tak besh time ni. hu3)

Slot Kak Hajar memberi taklimat. Boleh tahan ramai gak ahli2, ajk persatuan yg hadir. Bagus... Masih berminat untuk berpersatuan. :)

Dak Iza ni urusetia yang dalam bz2 pun sibuk nak pose snap pix. :) harus le. Mr. Rizal (my officer's) pun dah faham. Siap kena buli jadi cameraman.. :) Sorry ye Abg Rizal..Kuakakakaka! Abg le sangat. Time ni tengah set up untuk print sijil peserta. Fuh! Fuh! Mencabar betul buat keje pakai lap top Jabatan tu sebab ram terlalu kecik. Slow motion..

Sebahagian dari urusetia JBS JB, Kak Azreen & urusetia dr ROY

Sungguh bertuah diriku kerana McD terletak bersebelahan dgn hotel tu. Ape lagi, ajak le diorang lepaking sambil layan bola. :) Thanks to Uncle Loga sebab belanja erk? :)Murah rezeki Uncle sefamili nnt.:) So after habis lepaking tu Iza terus naik bilik sorang2 sebab nye keje Iza banyak yg tak siap lagi. Terus terlupe perasaan takut tu. Ntah le, sejak akhir2 ni Iza mcm dah jd agak penakut sket tau! I dont know why la... :) Malam tu buat keje2 sijil & bengkel & tido kul 2.30 pagi. Nasib Hubby teman kan tau, temankan sms je la... Takkan teman lain lak. :P Jom ke entry seterusnye.. :)
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails