Thursday, 23 April 2009

Convocation Rehearsal @ PSA

I'm back!!! :P Salam semua... Semalam Iza cuti sehari so ari ni pagi2 rase dah excited nak masuk opis. Bukan sebab ape, sebabnye nak melaram tudung baru. Kui3. Tu yang semangat giler tu then nak update cite pasal Iza g raptai konvo semalam. Mcm2 tekanan yang Iza dpt tau. Arggghh!!! Kenapa la raptai konvo kali ni tak seindah raptai mase iza cert. kat PSAS dlu?? Hmm.... Okeh, stop bout that first. I will continue later but first of all Iza nak share kegumbiraan berjumpe ngan kawan2 or lebih sesuai Iza panggil akak2 yg satu batch ngan Iza ni...

Smlm bangun pagi2 mcm biase mcm nak g keje, tp tggu Hubby amek coz die tak de transport coz die park kat opish die. After hantar Hubby g ofis die, terus Iza berdesup masuk hiway KESAS nak ke Shah Alam / Batu Tiga tu. Kat hiway tak de masalah le, lancar je. Tp time nak exit kat tol tu mak aii!!!! Berderet2 kete. Iza dah mule susah hati dah tau.. Mule la rase mcm serba tak kena. Pastu ditambah lagi dgn ragam kete2 yang agak bengong atau boleh dipanggil pemandu kurang ajar tahap gaban tu, lagi la Iza naik hangin! Mentang2 la Iza just drive SLK tu suke hati mak bapak diorg je main himpit2 tau, klu Iza bawak Nissan Grand Livina (NGL) mesti diorang tak berani himpit kan? hu3. Iza pun ape lagi, mane leh kalah kan (seperti biasa dak Iza memang nak menang okeh!!!) So nyelit2 celah kete2 lain tu lepas la. Pastu sampai kat simpang empat yang ade traffic lite tu pulak start stucked tau! Pastu polis jaga tp x bg lane Iza jalan, lagi le Iza hangin! Lepas je dr jammed tu terus pecut nak masuk simpang ke PSA tu, jammed lagi! Arghh!!!! Pagi2 lg dah tekanan. Fuh! Sabar je la, pastu alhamdulillah settle semua & terus jumpe akak2 n yang kat atas ni. Hu3. Semua mereka ni bertanyakan soalan yang same kat Iza "Bile nak langsung ni???"

Iza dengan tersipu2 nye ckp je kat diorang, tggu saje kad jemputan menyusul. Hu3. :P Suprise!!!! :P

Tengok lah, bukan main ramai lg graduan2 time ni. Iza dah mule pening pale dah this time sebab terlalu pack & bising!

Iza dengan Kak Intan, dah anak sorang pun body maintain je. Salute u lah sis.. :P Orang Melaka ni, also org kuat Puteri UMNO. Kuakakaka :)

Bersama Kak Aizan yang baru pas bersalin. Time final exam tahun lepas die tengah sarat pregnant tau. Tggu hari je. Ngam2 habis exam baby die kuar. So chomel. Her name UMAIRAH BATRISYIA.. X sabar nak jumpe baby gurl tu esok. Yang budak2 belakang tu Iza tak kenal, tbe2 je ade terselit pix diorang. Hu3.

Perbincangan tentang isu2 perkahwinan rakan2 sekelas.. Hu3. Topik hangat ni, kes Iza nak kahwin bile pun terbabit same. Sabau je la.. Akak yang baju biru ni dah seusia mak Iza dah tau tp respect sebab mase semangat further study & alhamdulillah die pun grad. :)

Ni la pentas yang bakal Iza menjejak kan kaki untuk mendapatkan scroll nnt. Hmmm... Berdebar tak dak Iza?? (tanye diri sendiri)

Sis Ija (bakal pengantin this June) with Sis Intan

Wajah2 keriangan dan kegumbiraan setelah 2 tahun berhempas pulas belajar secara sambilan di PSA. Alhamdulillah akhirnya kami kini graduasi PSA. Syukur...

This capture will be sweet memory in my life. I'd learned many things from all of this sisters. Thanks korang. :) So, nnt kan memori konvo Iza esok. Akan Iza update di dalam blog yang tersayang ni. :) Kepada rakan2 sekalian yang berkonvo, TAHNIAH dan selamat maju jaya buat kalian....
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails