Friday, 20 March 2009

Suri Rumah & Pengasuh Versi Iza :)

Fuh!!Fuh!! Penat gilos ari ni... Almaklum le Iza kat umah parents ari ni, so berjaya menjadi bibik selama hari ni. Pg tadi bangun lambat sket dr waktu biasa... Lagi 10 minit nak kul 7.00 pagi tu baru nak tersedor. Tu nasib le sedor, klu tak memang le hanyut. Dah le janji ngan Hubby nak kejut die kul 6.30 pg, memang terbabas. Sorry le syg erk... Tp sempat lagi kan subuh kul 6.50 pg td. :P
Then bangun tu terus g toilet sebab rase mcm nak sgt tunaikan "hajat". Hu3. Settle je ingat nak terus sambung tido, ye la jarang dpt tido & free2 mcm ni. Pastu leh lak tertoleh bakul yang penuh & sarat marat berisi kain. Adoii!!!! Nape la boleh pandang ke arah tu, terus mcm tak sedap hati & tak tenang klu tak jemur sebab kebanyakan baju & kain dalam tu adalah dak Iza yang punye.
Ye la, kat Putrajaya x bp ade mase nak sental baju pakai tangan so kat umah parents campak je dalam mesin kan senang... so dgn kemalas2an tu terus le capai bakul tu & jemur. Ingat dah settle, ale2 ade lagi satu trip tengah menunggu kat bawah, kali ni bukan dak Iza yang punye tp ahli keluarga tetap yang punye. Dupdapdupdap dah kul 8 lebih, pastu dak Faris sampai mengecohkan keadaan yg hening tu.
Kacau betul, memang tak dpt sambung tido jawabnye klu dak Faris ni ade. Ingat nak sapu & mop lantai tp tak smpt wat pape dak Faris dah main tumpah2kan susu die atas lantai. Adoi!!! Leh kena migraine layan die ni. Pastu lagi skeali jadi bibik dgn lap susu die yang dah tumpah tu. Pastu cepat2 sapu & mop. Then tgh2 buat sume tu, nampak dak Faris dok diam kat tepi tangga ngan mata terkebil2. Dah tahu dah klu die berperangai pelik mcm tu maknanye die tengah mengeluarkan "saham" le tu. Biar je dulu.
Then die mule tak selesa, klu duduk pun duduk nyangkung je sebab die geli dgn najis die sendiri.. hahahaha... Lagi sekali dak Iza ni jadi bibik g basuh montot dak Faris yang penuh dgn "hasil" tu. Boleh time tengah cebuk die tu die ckp busuk!!! Pada hal sendiri punye. Hangin satu badan Iza ngan die pg td. alang2 mandi kan sekali sebabnye die ni jenis yang cepat sgt berpeluh & membuatkan badan die bau masham sket arr... Settle sume tu, g dapur jap tengok pinggan mangkuk tengah dok tunggu untuk dibasuh. Sekali lagi den jadi bibik.
Penat gak kan klu jadi suri rumah tangga sepenuh mase ni. Hu3. Tp Iza memang xde cite2 pun nak jadi suri rumah sepenuh mase. Hu3. Separuh mase boleh la... Wakakakaka!!! Then time Iza tengah lepak2 kat hall tu nak hirup oksigen dgn tenang jap leh pulak dak Faris buat perangai die tau. Ntah ape yang tak kena ntah. Tbe2 dtg hangin tak baik die, melalak2 tak henti. Siap buat ujibakat suara lagi tau. Sakit tul telinge Iza ni dgr. Meh layan video die tengah moody ni.

video

Sekian sahaja ceritera pada kali ini, ni pun dak Faris tengah siap2 nak ajak Iza g taman semalam tu. Klu tak asyik bising je cakap "Jom!!Jom!!" aiihh... Sabo je la... Esok ntah mcm mane ntah anak Iza erk?? Hu3.

^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. ala iza,tu belom ader anak sendiri tu.kalo x lagi penat tau!lagi macam2 kerenah nak kene layan.time tu baru tau!!!!

    ReplyDelete
  2. :: huhu
    :: tahu xpe..
    :: tp takpe..
    :: mesti hilang penat klu tengok muke baby sendiri...
    :: uwaa...dah tak sabau ni..auwww!! :p

    ^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails