Thursday, 19 March 2009

Semalam Ke IKEA

Phohoho!! Dalam ckp2 tak de mood nak update blog tu, mencuba jugak le menyelitkan entry ke IKEA smlm. Memandangkan kat opis sekarang ni tgh free sesangat sebab ramai yg tak de, diorang sume g PICC ade Anugerah Perkhidmatan Cemerlang. Iza biasala, tetibe malas nak involve. Kuakakaka... So smlm dak Effa le tetibe ngajak pegi IKEA. Ingat die memain, ale2 betul2 rupenye. Sebab die nak cr hadiah untuk ibu tersayang kat Muar tu. Lupe lak, ari ni die dah pun ade kat Kg die di Muar. So, selamat bercuti la ye dak Effa a.k.a taypong a.k.a acihpah... Hu3


Semalam Iza cdg tak nak beli ape pun tau. Tp ntah la. Iza dah cube tahan tau dr tak nak beli ape2 pun. Tp tangan Iza ni pulak yg tak tahan main angkut je menda2 yg tak sepatutnya dibeli tu. Ale2 memang terbeli. Nasib baik le murah. Saje je beli mug ni, bukan mahal sgt pun. RM0.85 je satu. So beli le dua dah RM1.70. Itu pun dak Effa hasut suruh beli 6 la, 4 la.. Adoi.. Memang la hamba ni kan insan yang lemah, nasib baik tak terpedaya. Selamat...


Then semalam nampak lak mende alah ni, teringat plak yg kat umah sudip & seangkatan dgnya sume mcm dah uzur lagi nazak kan. Nak tak nak memang terangkut jugak mende ni sampai ke kaunter pembayaran. Nasib murah gak RM3 aje. So far tahan lame je Iza tengok Hubby Iza pakai kat umah die tu. So tu yang beli tu. Lagi pun bukan dari besi kan, tak le fobia sgt nak gune sebab ade sejarah jari injured akibat sudip besi kat umah tu.


Ala... Total sume bukan mahal pun. Tak sampai RM5.00 pun. Hu3. selamat lagi selamat. Hu3. Then balik tu dak Effa belanja curry puff dua. Cedapnye... Hu3. Ade gak singgah ke guardian survey produk "lactacyd" yg Kak Filla cdg kan tu. So far tengok cam harus dibeli je. Adoi.. Cepat2 le gaji.... Dah tak larat nak tengok ade "parasite" bertempek kat muke klu time2 nak period ni. Menci tau!!!! Korang faham2 aje la ape benda menatang tu erk...
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails