Monday, 23 March 2009

SATU SUARA!!! 1K1P

Salam semua, hope mood hari Isnin ceria2 le hendaknye erk? Bagi yang kakitangan Government tu, gaji lagi 2 hari!!! Yeayy!!! Hu3. Okeh, Iza banyak benda nak cte n membebel ni. Mcm2 program ade ni. Okeh alkisah smlm opish Iza ade anjurkan program SATU SUARA "Satu Komuniti Satu Persatuan" ni kat perkarangan One-Utama-Shopping-Mall tu. Ala... Bersebelahan dgn TV3 tu, yang jalan nak ke IKEA tu...

Ni lah die bunting untuk program tu. Klu sesape perasan, emblem tu dah mcm logo Malaysian Idol kan? Hu3. Wallahu'alam sape yang reka ntah. Tapi okeh gak, meriah ya amat le smlm. Sampai tak cukup kaki dan tangan la nak handle booth ROY kat OU tu.

Okeh, meh Iza intorduce sket. Yang pakai baju denim tu it's my big boss kat ROY (Registrar of Youth). Die le Pendaftar nye yang meluluskan semua sijil2 persatuan pr kelab2. Yang belakang tu konon2 ala2 "maskot" untuk pejabat kiteorg la. Sebab tu diorang wearing baju yang ade tulis "ROY" tu. Tu bukannye name orang tp name untuk pejabat kiteorg. :)

Actually "maskot" ROY ni ade 4 orang kesemuanya, tp lagi sorang ntah mane ntah peginya. Tugas diorang ni simple je. G buat promosi booth ROY kat belia2 yang ade di area2 OU tu spy daftar persatuan / kelab kat booth kteorg. So sebelum diorang ni menghilang, pe kate kteorg posing2 dulu. Tak dapat bergambar ngan Alleycats, ngan diorang pun jadi le.. :P

Memandangkan Iza sorang je wearing tudung lain dari yang lain, so Iza kena lah amek posisi di tengah2 kan. Orang kate bagi naik seri sket kat gambar ni. Hu3. Poyos tul!

Bapak besar kan baju yang Iza pakai tu? Mcm hape je... Hangin tul bile dpt baju program saiz besau2 mcm ni la. Dah boleh masuk 2 orang dah tau. Hish!!!! Pk kan sebab kena jaga booth je, klu tak Iza malas nak pakai tau....Lupe lak, Iza g ni Hubby pun ikut sekali. Ngeh!!Ngeh!! Cian die kena pandai2 bawak diri die... Hu3...But i know my Hubby very independent ppl **kire leh survive le klu campak kat mane2 pun (pstt!!!harap2 Hubby sponsor kasut konvo)**

Mase ni dah mule bz dah sebab Iza shift petang 2.00 ptg - 8.00 mlm. So ramai la org dtg tanye ape fungsi ROY ni... Kena daftar mcm mane la, itu la, ini lah. Sampai tak larat nak ckp. Tak silap pix ni Hubby yang tlg amek kot. TQ Dear~~

Hubby tengah melayan kteorg yang giler camera ni. Layanzz~~

Hah! NI le tugas "maskot2" ROY td tu. Kena edar kan flyers, broshure, pamplets & mcm2 lagi le. Supaya belia2 remaja ni sume sergah & terjah booth ROY okeh! Klu boleh biar lagi ramai yang mendaftar persatuan ngan ROY spy nnt Iza nye keje makin melambak kat opish! Wahh!!! **suke ke terpaksa??**

Ni sebelum lauching, tak tahu le mereka2 ni tgh buat pertunjukan ape. Sebabnye kebanyakan gambar2 ni Iza copy paste dr Foto KBS je...

Selain tu, ade gak pameran ular & reptilia ni. Iza hanya mampu lihat dr jauh je sebab Iza kan allergy benda2 mcm ni. Hu3.

Persembahan silat dari persatuan silat mane ntah. Hu3.

Ade jugak pameran Auto Show. Banyak la kete2 & motor2 yang dah diubahsuai & make over dipamerkan kat cni. Sape yang giler kat pink leh le buat mcm ni. Hu3.

Ni salah satu banner dari persatuan belia WPKL...

Semasa acara Kabbadi dijalankan. Bersungguh2 betul belia2 kite ni erk? Bagus!!! :)

Yesszaa!!! Inilah rupenye booth ROY dr jarak jauh. Agak gelap sket la, sebab telah diserbu oleh belia2 ni sume. Sebab diorang ni nak dptkan goodies bag percume. Dlm tu mcm2 ade, ade baju T-shirt, topi, sticker, note pad, pen dan mcm2 lagi.

Ni view dari sudut tepi. Sebab booth ROY ni dpt kat L-shape corner. Okeh lah tu erk...

Sesi briefing ROY kepada adek2 ni. Berpoluh dak Iza ni explain. Hu3.

Tu die, makcik ni pun semangat gak tanye mcm2 soalan, tercabar kewibawaan dak Iza ni. Hu3.

"Okeh Puan, dalam buku ni ade beberapa panduan yang boleh Puan rujuk ye bagi prosedur mendaftar persatuan / kelab2 ye...bla..bla..bla.."

X sah la kan klu program Kementerian Belia dan Sukan tak mengundang Dafi AF ni utk perform. Hu3. Baik punyer!!!!!!!!!!!!!!! Berduet dgn Shahila...

Tu dia!! Bile Dafi turun dr stage. Gegirl2 la ramai yang mcm sasau kan? Hu3.

Sewaktu ketibaan YB Menteri & VVIP, VIP...

Tarian dari belia2 yang berbakat seni...

Mak aiiiiii!!!! Banyak gilos kamera siot!!! Eh! Cte pasal menda ni kan, smlm sape perasan ade kuor muke dak Iza kat berita TV9??? Hu2... Tuan punye badan pun tak sempat tengok, org lain yang sms bg tahu. Sedey! Dah lame tak kuor tv, dlu mase kat IIM slalu gak interframe mase ade program Integrity.. :p

Ramainye orang!! :) Rajin & tekun sungguh mereka2 ni mendengar taklimat & perutusan dari YB Menteri. :)

Akhirnya program SATU SUARA telah dilancarkan oleh YB Menteri Belia dan Sukan...

Reshmonu melaungkan kata2 semangat kepada belia2 spy menyertai & menyokong program ini sepenuhnya. **sempat gak artis kite ni shopping kat ZARA**

Lawatan YB Menteri ke booth ROY ~ sedang menandatangani buku pelawat ROY :)

Bukan main senyum nampak gigi lagi penjaga2 booth ROY ni, ape lah yang YB Menteri tu kate erk? Iza pun x ingat dah. Hu3.

dak Effa pun nak join gak inter-frame. Ngeh!!Ngeh!!

Pemberian goodies bag untuk YB Menteri & VVIP yang lain.


Semasa sidang media a.k.a press conference (PC)

Persembahan seni mempertahankan diri... Mengakhiri program SATU SUARA 1K1P...
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails