Thursday, 19 March 2009

Rindu Kat Faris Terubat Sudah

Yueyy!!! Mood terlalu happy sebabnye dapat jugak jumpe dak Faris setelah hampir sebulan Iza x jenguk die. Mean dah dekat sebulan gak le Iza tak balik umah parents tu. Ntah le kenapa mase kat opis td mcm terasa nak sgt balik Gombak hari ni jugak. Then pas pk punye pk punye pk, inform le kat Hubby (on that time tgh perang dingin sket)... So after dah inform tu g lunch ngan Hubby kat Teja jap, hantar Hubby balik umah jap amek baju & kasut bola die coz die ade training bola ptg td... Pastu after tu hantar Hubby balik opish balik, Iza lak terus balik umah bukan g opis. Lagi pun kat opis nggak ade org, buat ngantuk mate aje. Cadang nak pack2 barang je then terus chalo balik Gombak, tp boleh lak tersungkup terlentang dan mcm2 ter la kat atas tilam dalam bilik Iza tu. Ale2 memang terlelap betul siap smpt sms Hubby (dlm keadaan malas & mate tertutup taip msg) mintak Hubby kejutkan kul 3.00pm. Tp Hubby kate kul 3.30pm die kejutkan, tak kesahla kul bape janji sebelum kul 4.30pm sebab nnt tak larat nak ngadap jammed. Yang tak tahan tu siap leh kunci jam loceng tu, dah mcm ape dah. Gasak la dak Iza oii, mentang2 bos takde cuti seminggu bukan main half day & amek cuti erk??? He3. Eh ingat Iza main cuti mcm tu je ke? Iza siap sms bos lagi tau ckp Iza dah apply cuti dlm HRMIS utk esok (Jumaat). Bos reply OK, ape lagi... Ayuh berdansa lah... So ptg td sampai Gombak lebih kurang nak kul 5.00pm gak le sebab Iza drive dlm keadaan lemah lembut dan bersopan santun a.k.a ngantuk sebenarnye.
Yeszaa!!! Sesampainye Iza kat muke pintu umah tu, baru nak bg salam "Assalamu.." Dak Faris ni dah berlari ke depan pintu menyambut kepulangan "Mayang" die ni (Mak Lang tp versi dak Faris "Mayang" okeh). Iza rase die pun rindu kat Iza le. He3. Terserlah keseronokan dan kegedikan dak Faris ni ptg td, dah le tengah mengunyah makanan pastu excited nak ckp ngan Iza ape yang die makan tu. Bile tanye Faris makan ape? Die ckp "Uyang" a.k.a Udang okeh, tp hakikatnye die makan nasi dgn ketam. Aduh, sedey den bile anak buah den ni dgn over confident nye menjawab tanpa rase segan atau silu. Hu3. Layan~~
So, after mak Iza dah suap die makan kenyang2 td. Iza terus je ajak die mandi sebab die dah comot sgt2! Bau pun dah masham sgt2, huhuhu. Lepas je mandi dtg lak sawan nak main air lelame dlm toilet tu. Dah basah lencun suar Iza dah, nasib baik le pakai track suit je td. Lantak la hai, janji dak Faris serunuk. Mase tgh pakai kan baju & suar die td die leh tutup die nye "ehem" tu die ckp "mayu...Mayang..mayu" hahahaha!!! Tahu lak malu dgn Iza erk? Pastu suruh dok diam2 taknak lak mase pakai pampers. Then die dah wangi2 td terus die tarik tangan Iza ajak g jalan2. Siap bangun & tolak2 badan Iza ni & ckp "Jom!!Jom!!" Hamboiii... Bukan main lagi erk ajak jalan. So sementara Iza nak siap2 tu Iza nak spin le kain dlm mesin basuh jap tau, dah dak Faris ni pun siap nak tlg la. Layankan aje, terlebih rajin lak (ke amek hati pun tak tahu le). So pix kat atas ni semasa setelah sampainye di taman kat kawasan rumah Iza. Tengok lah siap pose comel lagi kat tepian gelongsor tu.

Sebenarnye dak Faris ni seorang yang penakot tau, nampak je mcm berani. Die ni macam ala2 poyo lebih la. Hahaha. Leh tak ckp mcm tu? Mane taknye, bile budak2 lain naik gelongsor yang dlm terowong tu die pun bukan main gasak ikut ni mcm org dah besar, ale2 bile budak2 tu sume dah turun dr gelongsor leh lak die menjerit panggil Iza ckp "Mayang! Mayang, nanak..nanak!" Adoi... Dah Iza terkedek2 lak nak panjat menda alah tu, nasib baik den ni kocik yo so boleh le selitkan badan kat tengah2 tu nak amek die. Ingat ke tahu masuk dlm tu tahu le kuor, tp boleh lak die jerit je dr dalam. Aiiii...Mcm2 la, hah klu perasan capal comel yang die pakai tu Hubby Iza yang belikan mase bulan puasa tahun lepas. Memandangkan kaki die pun dah besar so ngam2 gak le die pakai. :) Tengok tu muke excited hover ya amat.

Pas die dah puas main gelongsor tu terus die lari pegi kat menda cam ala2 jongkang-jongket ni. Dulu time iza jongkang-jongket ni papan buruk yo... Skrg bukan main colourful siap besi & spring. Pergghh!!! Untung2 budak2 skrg. Hu3. Time die tengah action tak nak pandang Iza ni. Nyampah!! Tinggal kan kat cni baru tahu. :p

Ni pulak dah ngengade die sampai, ikut suke die nak naik ikut suke die nak turun. Pastu bile org lain dah naik boleh lak die tolak2 suruh turun. Adoii!!!! Malu nye hamba, nasib la budak2 kan. Hu3. Tp malu gak le bile org tanye "Anak ke? Bape tahun ni?" Adoi!!! Hubby!!! Ape yang perlu dijawab ni??? Huhuhu (B, jgn nak buat2 tak fhm erk?? :p)

Pose sket Faris!!! Hu3, saje snap pix die dr belakang. Begitu khusyuk dan tawaduk nye die ngan gelongsor ni sampai berulang2 kali die naik. Tp klu yang gelongsor bertutup ala2 terowong tu memang die tak berani lagi, silap2 leh melalak kat dlm tu.


Yup!!! Rumah Iza memang dekat ngan Gua Damai Batu Caves ni, tempat ni pun selalu gak ade org shooting2. Sebab ala2 taman rekreasi gitu. Sweet kan dak Faris time ni, dengan background lagi, syuke la pix ni. :) Time ni dah nak balik dah, tp die mengamuk tak nak balik pulak. Puas Iza tarik die boleh die keraskan badan & tangan pegang kat besi tu, Ya Allah sabar je la. Pastu umpan die nak g kedai baru die nak ikut. Itu pun suruh dukung, Mak aii!!! Ingat ringan ke? Nampak je kecik tp sbenarnye leh tahan gak smgt. Nasib baik le Mak Lang syg kat Faris, nak tak nak dukung je la bawak kat motor. Mase naik motor tu Iza tgh adjust2 la motor tu sebab nak kan keselesaan tau, boleh die pulas trottle tu. Nasib baik le gear free mase tu. Klu tak wallahu'alam la. Tangan dak Faris ni memang cepat, pantas dan tangkas. Klu nak bawak die g mane2 siap le kena sentiasa bergerak aktif dan proaktif dr die. Sekali die dapat lari memang penat nak kejor.


So, ini le Signage nak ke taman rekreasi tu. Jangan salahkan Iza ye bile nampak pix ni tak center sebabnya dak Faris tak reti dok diam bile nampak Iza pegang hp ni. so sekali die dah nampak memang kena bagi je la hp tu kat die dgn redha, dah le atas motor relax je die main tekan2 button la, amek gambar die sendiri la. Adoi.... Nasib le tak jauh dr umah. So esok Iza nak bawak die main2 kat sni lagi. Tp petang2 sket le. Hu3. K la, Iza nak tdo dulu la. Satu badan pun dah sengal2 sebab Iza baru je lepas mengemas bilik dengan jayanya. Daaa... :) Assalamualaikum & Selamat Malam semua...

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails