click this to be awesome person

Wednesday, 4 March 2009

Mampu Membuatku Tersenyum

Sepatutnya road tax SLK Iza dah boleh amek smlm & memang dah siap pun smlm, tp Hubby bz sgt x sempat la nak amek. Bermakna selama beberapa hari lepas ni SLK Iza berjalan area Putrajaya dgn road tax yang dah "mati". Iza memang la tak berani nak bawak then bg je kat Hubby. Then td Hubby ckp road tax dah ade pd die, so kiteorg plan nak g pejabat pos claim duit rebate tu. Tp Hubby kate kena tggu seminggu baru boleh amek claim tu. Iza ckp le yg rebate tu once kite dah renew memang boleh terus claim sebab system on9 JPJ kat sentiasa berupdate.

So Hubby x percaya. Then td g le pejabat post Alamanda, dah pegi then amek no, dpt no 1222 sedangkan no kat kaunter baru 1179... Hu3... Berkurun le nak tggu kan, g le mamam kat Arena jap. Jalan2 masuk Parkson jap then kuar balik terus g pejabat pos. Time kat dlm pjbt pos tu Hubby xde g toilet, then after dah settle dpt duit tu Hubby tanye dah dpt ke? Iza saje memain ngan die kate tak dpt. Then Iza terus open wallet & bwk kuar duit. Pe lagi, tersengih2 le tunang kesayangan Iza tu. Hu3... So, maknenye leh le repair kete kan syg??? :)

Saat berhati2 menanggalkan road tax ni, risau klu2 terkoyak sebab benda alah ni kan sensitif ya amat.... Dah le tangan Iza ni suke sgt menggigil2...

Sepatutnye road tax Iza ni kena renew February ari tu, tp x pela. Okies gak kan 01 Mac 2010, sekurang2nye dalam bulan birthday Iza :)

So Hubby buat Iza nye road tax kat kawan die agen Takaful Ikhlas & menggunakan sistem Myeg. Sistem on9 JPJ tu. Patut le cpt dpt tanpa submit geran original, tak memasal2 gadoh ngan die ari tu pasal benda alah ni. Die pun tak ckp kat Iza pakai Myeg, klu die ckp awal2 x la Iza argue je dgn die hari tu. Sorry syg... So dapat mug je la kan dr Takaful Ikhlas ni. Sekurang2nye semua ni mampu buat Iza tersenyum selepas ape yang dah jadi. Then balik td Iza hantar Hubby kat umah die sebab die nak amek WSB, then Iza terus balik ofis. Mase otw balik ofis tu singgah Shell jap then terserempak ngan kawan Iza, sape lagi klu bukan A'ah kan... Then mintak tlg die tengok kan kete Iza yang kene sagat tu. Boleh die bantai gelakkan Iza, hampeh tul. Then die ckp x sampai rm200 klu nak repair... Alhamdulillah... Selamat la duit Iza sket kan...
^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. jumpe dak a'ah?lame tul x dgr citer dier.org dh sombong skrg!!huhuhu.....

    ReplyDelete
  2. :: a'ah kak..
    :: org dah maju kate kan..
    :: kete pun dah pakai Turbo..
    :: seat pun Recaro..
    :: dah TOP skrg..
    :: mane le nak kawan ngan kite skrg..
    :: huhu
    :: cedey~~ :(

    ^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails