click this to be awesome person

Tuesday, 10 March 2009

Launching Generasi Bebas Jenayah

Penat tak terkata la mase hari Ahad baru2 ni. Ingat just kena jaga pameran kat booth ofis je. Ale2 kena ushrer Menteri lak last minute. Tu yang jadi terkejar2 tu. Dah le cuaca mase hari tu boleh tahan panasnye. Sampai pening kepala dibuatnye. Meh layan pix2 yang sempat dirakamkan. Termasuk pix2 gediks2 Iza & the gang okep. Klu tak suke, sila close je dr blog ini. Ngeh!! Ngeh!!



Mase mule2 sampai kat perkarangan stadium bukit jalil, Iza & pegawai Iza Kak Erni & staff lain sedang bersiap2 membuka gerai "booth" Pejabat Pendaftar Pertubuhan Belia". Mule2 dtg pakai baju baru, acececece siap g tahu lagi. Last2 kene tukar baju lak....



Mase ni tgh membetulkan & adjust2 sket tirai meja ni. Bagi tutup2 sekt spy jgn nampak benda2 yang tak sepatutnye kat bawah meja tu...


Finally siap dah booth kteorg yg tak bp nak cantek sgt ni. Yela, barang2 pameran banyak yg belum siap lagi kan. So gune je ape yang ade. Terhasil la ia sebegini. Kuakakakakak!


Sebelum tenaga dikerah dgn sehabis2nye, jom kite mamam dulu makanan yg telah disponsor ini. Nasi gorang dan telur, boleh la. Alas perut kan, dr tak makan ape2 langsung. Syukur Alhamdulillah. Yang sebelah ni bukan staff PPPb tp adek kepada dak Aida. Saje die bawak adek die join kteorg.


Sesaat booth kami diserang oleh budak2 nursing dari Masterskill. Ramai jugak budak2 ni dtg 7 buah bas dari Cheras & Kajang. So pagi2 lagi barang2 banyak yg dah habis sebab dah bg kat diorang ni. Terima kasih ye sebab singgah booth kteorg. :)


Tu dia, sampai tulis & isi borang kat atas kerusi. Bagus & bersemangat betul dak2 nursing ni. Hu3.


Kami kena serbu mcm jual goreng pisang panas aje. Tak menang tangan la dikatakan. Meriah memang meriah sesangat. Puas hati la.


Sementara tak de org dah tu, pe lagi? Berposing2 la bagai org tak pernah jumpe kamera. Hu3... Kami memang gile kamera & posing. Maaf le ye.


Dah start mcm2 aksi yang poyo dah. Dah tak de org nak amek pix2 kteorg ni kan? Amek le pix2 syok sendiri. Janji layan & enjoy!!!! :p


Asyik pix Iza je kan, bagi le chance kat Aida & yang lelain. Muahahaha... Pemeriah suasana di booth ROY.


X sah klu dak Iza ni x pose sorang2 kan? Kate owner blog. Tp siyes penat sgt2 la. Yang tak besh tu kaki sampai melecet la. Nyesal tak pakai sport shoe. Hu2.



Batch Generasi Bebas Jenayah! Banyak jugak le menda2 mcm gni dapat di dalam goodies bag. Last2 nnt buat semak je. Hu3.


Ramai jugak le orang2 awam dtg memeriahkan suasana. Selain tu, org2 dr KKM, PDRM, BNM & banyak lagi la yg turut join bukak booth diorang.


Sebelum launching, persembahan dr mane ntah. Iza pun tak tahu.


Pembacaan ikrar oleh belia2 dari seluruh negeri.


Belia2 yang membanjiri Stadium Putra Bukit Jalil.

Xtvt futsal pun ade. Ramai jugak le yang join.


Fashion show dari model2...


Kebanyakan model nye adalah terdiri dari gadis2 chinese okeh..:P

Seperti biasa, aktiviti yang mendapat perhatian belia2 remaja kita.

Persembahan dari Aliff program realiti tv, sorry le ye Cik Izzah ni x bp minat le ngan artis ni... Hua3.. Layan kan aje~~

Yeszaa!!! Kak Misha & me... Orang kuat time program tu berlangsung ni.. I follow je~~

Ketibaan Menteri Belia dan Sukan & tetamu VVIP & VIP yang lain

Sewaktu nyanyian lagu Negaraku

Hampeh tul le time ni, photographer KBS amek gambar candid ku. Eii!!! Menci!!! Hu3 Time ni tgh stand by untuk ushrer Menteri naik ke pentas.

While the launching session. Lupe lak nak ckp pengacara pd hari itu adalah Sarimah Ibrahim.

Tu dia persembahan sempena perasmian. Baiknye dance & dressing diorang. Malu den nak tengok.

Sesi PC (Press Conference)

Booth2 kecantikan & make over secara percuma. Memang kena serbu sampai tak cukup tangan le melayan.

YB Menteri terjah booth2 yang ade di sekitar perkarangan stadium Bukit Jalil.

Persembahan penutup oleh Dina. Iza tak sure die nyanyi lagu ape this time. Tp yang pasti Iza memang tak de mood langsung nak update blog this time. Ni pun sntry dah berapa lame ntah tersimpan kat draft tak publish lagi. Huhu...
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails