Monday, 30 March 2009

Its My Big Day : 12.00 AM to 12.00 PM

Sebelum Iza bercerita dgn penuh keasyikan ni kan ni kan, Iza nak a lot of THANKS kpd kawan2, kenalan2 yang wish & ingat birthday Iza. Tepat jam 12.00 am 29.03.2009 bertalu2 sms masuk ke hp BIRTHDAY GURL ari tu. Jom kite bace sms2 mereka yang Iza maksudkan itu.

Sender : Ecah PSAS - Date : 28 Mac 2009 - Time : 23.48 (11.48pm)

Salam Ja, Selamat Hari Lahir yang ke 2X. Moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki selalu serta ketenangan dan kebahagiaan yang abadi...Even dah lame kite tak jumpe, dah tak serapat dulu, birthday u i tak lupe... Happy Birthday to u Ja... Kawan sampai mati... Nite

Sender : IIM Kak Rose - Date : 29 Mac 2009 - Time : 00.00 (12.00am)

Hepi Besay 2 u hepi besday 2 u hepi besday 2 Izah hepi besday 2 u...

Sender : Azliana PSAS - Date : 29 Mac 2009 - Time : 00.02 (12.02am)

Miza...Hepy bufday.. May Allah Bless u alwaysz..lurve yan..

Sender : JPM Kak La - Date : 29 Mac 2009 - Time : 00.05 (12.05am)

Iza... Slamat hari lahir yg ke 2X..Smga pjg umur, murah rezeki..Semoga jodoh Iza dgn Fendi kekal smpai bila2..

Sender : SayangFiance - Date : 29 Mac 2009 - Time : 00.19 (12.09am)

Happy Birthday My Dear... Wish U all the best this year n dun noty2 n degil2 tau...babap nnt...143

Sender : Nor^Hawa - Date : 29 Mac 2009 - Time : 00.27 (12.27am)

Hari terlalu sibuk... Jam terlalu singkat... Saat terlalu cepat... Tapi sentiasa ada masa untuk berkata... HAPPY BIRTHDAY TO YOU... Smoga pnjg umo dan dimurahkan rezeki :)

Sender : KWP A'ah - Date : 29 Mac 2009 - Time : 00.51 (12.51am)

slamat ari lahir yg ke 2X..Moga dpanjagkan umo n dmurahkan rezki... Da besa da awk..Da bole kawen da 2... :p

Sender : +6016201 5566 - Date : 29 Mac 2009 - Time : 11.05

Hi Ms/Mr Miss Nuramizah Bt Kamarun Majif, New York Skin Solutions wishes U a Happy Birthday. Have a wonderful time on your special day!

Sender : Hotlink - Date : 29 Mac 2009 - Time : 11.53

Selamat Harijadi! Nikmati panggilan suara Maxis ke Maxis PERCUMA pada 29-03-09. Ganjaran Hotlink utk pelanggan setia kami.

Sender : KBS Effa - Date : 29 Mac 2009 - Time : 13.34 (1.34pm)

Hi Pija! Happy birthday! Yg ke brp ek??? 2X... Ngeh3. Smg Iza ceria lalu.. May all ur dreams come true =) take care.

Sender : IIM Kak Erin - Date : 29 Mac 2009 - Time : 14.14 (2.14pm)

Salam Izzah. Hepi buffday. Semoga panjang umur n murah rezeki n cepat2 kawin. sorry tahun ni kte tk dpt nk wt party bufday cm tahun2 dulu.Semuanya bz n ada komitmen keluarga. So, wish u gud luck.

Sender : LovelySister - Date : 29 Mac 2009 - Time : 14.34 (2.34pm)

Selamat Hari Lahir Ke - 2X Thn. Pergunakan umur yg ada dgn sebaik2nya. Semoga dimurahkan rezeki & hidupmu diberkati & diredhai Allah selalu & Ingatlah bahawa kejayaan dimilik hari ini & hari2 akan dtg membawa seribu erti bg org yg sentiasa berkorban & menyayangi demi kebahagiaan anak2nya...

Sender : Ina JB - Date : 29 Mac 2009 - Time : 19.26 (7.26pm)

Ap besday

Sender : IIM Kak Mas - Date : 30 Mac 2009 - Time : 09.12

Izah, really2 sori. Akak terlupa wish beday Izah smlm. Moga Izah murah rezeki & pnjg umur. Happy belated birthday :)

Okeh! Cukup2 lah tu kan? Iza dah tak larat nak type dah. Btw, thanks jugak kepada mereka2 yang wish thru phone call like Azrai, Fazli dll. Tak lupe jugak thanks pd mereka yg wish thru Myspace, YM, Tagged dll. Iza hargai ucapan & doa2 kalian sume.

Jom follow Iza celebrate birthday Iza ngan beloved family & beloved fiance (tercapai jugak impian Iza) soooo happy...

My beloved parents : Insan yang banyak berkorban demi membesarkan dak Iza ni... Terharu sesangat... Love u all too much!!!

So, after Iza balik dr KL tu malam tu Iza, Hubby & my family ade dinner kat Memori of Corner is locate at Taman Melawati (MRR2 highway tu). Happy giler dpt berkumpul reramai cm ni. Bukan senang nak dpt time2 mcm ni, masing2 kan dah bz... Thanks Hubby for snap this pix. :)

Some decoration's inside this Restaurant. Iza tak syuke durian... :P Leh pening klu terhidu bau durian ni. :P
So far tak leh best mane pun Memori of Corner ni ( a lot of sorry to owner k). Servis nye terlalu slow okeh! Pastu org mintak lain, lain yg dihantar. Tension seyh! So, next time tak yah lah gatal2 nak pegi. So, settle je makan2 ngan family semua Iza ngan Hubby terus balik Putrajaya. Agak lewat gak le kteorg sampai area2 Putra. Then Hubby saje2 je nak buang2 mase sementara nak tggu sharp 12.00 am. Kunun2 nak countdown la? Tp yg kelakar tu die leh wish awal2 tau, pe lah.. :P Ape pun its such a lovely & beautiful nite for me Sayang... Thanks...
Saat melayan perasaan di tepian Jambatan Wawasan. Time ni tengah tengok fligth kat langit. Indahnya malam itu! Sebenarnya banyak pix Iza & Hubby snap berdua menggunakan self-timer. Tp maaf eh, Iza dilarang sama sekali menguploadnya di ruangan blog ini atas sebab2 tertentu. Ahakss!!!
Tengok lah aksi BIRTHDAY GURL yang tak senonoh ni. Main panjat2 lagi. Hu3. Pe la Hubby candid pix ni. Riang sungguh saat ini. :)
Wish me all the best on my new age okeh! Love u all :)
Okeh, settle je gediks2 amek gambo tu terus je Hubby hantar Iza balik sebab nye Hubby ade hal.

Beberapa jam selepas itu Hubby bawak Iza kuar jenjalan kat Alamanda (tempat biasa). Then after makan2, solat semua terus je pegi cari hadiah untuk Hubby nya officer. Actually untuk new baby born. So Hubby beli kan hamper yang one set tu kat Parkson. Then Hubby ajak makan cendol & rojak kat depan UNITEN tu. Wlu pun hujan lebat, kteorg redah jugak. :p How romantic. :P He3. Pas makan tu terus je Iza ajak Hubby g Pameran Pesta Perkahwinan 2009 kat PICC. Time ni baru sampai...
Wah!! Meriahnya rase... Tbe2 rase aura nak kahwin tu dtg. Hahahaahaha!!! Pe lagi, time to cuci2 mata lah... Before tu kena la solat dulu... :) Klu tak nnt Hubby bising kat BIRTHDAY GURL die ni...
Iza berkenan combination blue & pink tu. Nampak macam match aje kan? kan? :p Tp for sure harga mya mahal gile arrr... Baik Iza booked kat Mak Andam yang sedia ada Iza kenal. Leh diskaun.. :) so, smlm ade gak bincang2 ngan Hubby pasal warna tema...
Yang ni lain dr yang lain. Iza berkenan sgt2. Suit untuk lelaki pun shantek giler la. Klu le Hubby Iza pakai... Leh tergamam jap Iza tengok! :p
See!!! Silver cantek kan? Bg Iza unik & lain dr yang lain. Jarang2 org buat color ni kan? Kain nye pun agak keras dr yang biasa. Tu nampak segak aje...
Ni kat main stage...
Ade persembahan perkahwinan & tarian mengikut kaum2 yang ade di Malaysia... Uniknya Malaysia... :)
Sekian sahaja celoteh BIRTHDAY GURL yg comot ini. :P Ramai tanye, ape hadiah dr yang tersayang??? Jawapan Iza??? Sungguh tak ternilai & tak terungkap dengan perkataan. Wlu die bg Iza hadiah yang mahal sekali pun, "hadiah" yg Iza maksud kan tu pun tak dpt menandinginya... Thanks so much My Dear.. You make life full with colours of LOVE... Muah!!!
^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. ala...nk jugak pegi kat PICC tu...tp xleh nk g la...coz bz pindah umah...huhuhuhu...cam best jer....

    ReplyDelete
  2. :: hehehe
    :: tahu xpe..
    :: dpt kat Presint mane?
    :: anyway, congrtas k...

    ^i|z|z|A|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails