click this to be awesome person

Tuesday, 24 March 2009

Email : Rokok & Surah Yassin

Salam semua, how today? Hope everythings is good erk... Actually pagi ni Iza bukak la email yahoo Iza. Then ade sorang kawan Iza dr Sarawak ni forwardkan email tentang rokok & surah yassin ni. Mule2 mcm malas nak bukak tp mcm tergerak hati untuk tengok ape kisah yang sebenarnye. Then bukak2 je kena download attachment dulu kan. Memang la lame nak tunggu, ye la... Network KBS skrg slow sesangat sebab ramai users tgh online utk apply ke IKBN bg student2 lepasan SPM. So lepas tengok je video ni memang Iza rase teramat sesuai Iza tujukan untuk Hubby tersayang la...dan untuk mereka2 yang seangkatan dengannya. Ala...untuk mereka yang suke "membakar" diri, jantung dan semua organ2 dlm badan diorang tu...

video

Kepada Hubby tersayang, maaf lah ye sekiranya terasa atau ape2 yang terselit dalam hati tu. Eh, Iza tak tahu la knp klu Iza terhidu asap rokok ni Iza leh bad mood tau! Terukkan? Kdg2 ngan Hubby tu Iza kawal tau perasaan nak hangin ngan die, yelah Iza memang allergy la dgn asap rokok ni tau. Rasa nak meraung je kat depan sesape yang smoking tu... Hishh!!!! **Bile lah Hubby Iza tu nak stop smoking** Adoiyaiiii... Iza kena cari ubat & penawar gak la bg die kurangkan smoke, then terus stop. Iza tahu la susah nak berhenti mcm tu je kan? Rase mcm nak suruh kedai rokok tutup pun ade, tp mesti diorang tak nak kan sebab xde untung. Ntahla... Biasalah, perokok2 TEGAR ni selagi tak kena ape2 sakit tak de insafnya. Cube satu hari tu kena sesak nafas ke, ape ke pastu doktor nasihat mcm2 baru le slow sket kan? Tu pun sket... Ntahla... **Sayang... Next year NO SMOKING okeh??? Remember ur promish k??? Tak baik mungkir janji Tuhan marah tau!!**

P/s : Klu lepas ni Iza nampak orang smoking nak pegi je kat die dekat2 pastu nak bacakan surah Yassin kuat2 kat tepi telinge die tau! Biar die ingat sket yang ROKOK ni menghampirkan diri kepada KEMATIAN. Memanglah klu org tak smoke pun leh mati klu dah ajal kan? Tp itu kes lain, yang korang tu dah sehat walafiat g sesaje nak bakar diri mcm tu pe kes? Eiiiii!!! Memang hangin la klu ckp pasal rokok ni! Tension giler den! Tak tahu le video kat atas ni leh play ke tak? Klu tak memang lah hampeh... Hu3.

^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. bkn skatak bacokn yasin yoh tp bawakkn skali kain kapan sebagai hadiah tuk perokok2 tegar tu...
    nasib bek eden xisap rokok...
    tp bini eden betambah ghisau bilo eden xisap rokok cz lain plak yg eden isap smpai naik lobam....hahahaaaaaaaa..;p

    ReplyDelete
  2. :: amboi!!!
    :: bukan main lagi erk??
    :: nnt adek buat kat bro baru tau..
    :: cis!!!


    ^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails