click this to be awesome person

Monday, 30 March 2009

2 Days Before My Day : PUTRAJAYA - IIM - PWTC

Assalamualaikum semua, how korang nye weekend? Mesti lagi fun dr Iza kan? He3. Ari ni Iza x sabar2 nak masuk opish coz nak update my blog dgn entry2 yang menarik bagi Iza sendiri. Ye la.. Smlm kan Iza jd BIRTHDAY GURL, so kena le update2 sket ape2 yang menarik & boleh dikongsi bersama. Tp cte kali ni Iza nak update dari dua hari sebelum dan sehingga ke HARI ULANG TAHUN Iza... Yuk marathon yuk! :P

Okeh, ari jumaat lepas Iza ade ngedate dgn sister2 IIM tau, mule2 Iza plan ngan Sis Sarina aje tp ale2 planning dah berubah. Pix kat atas ni pix sebelum Iza melepaskan diri ke KL or IIM - PWTC. Tak sangka lak leh jumpe Kak Sha kat sane (name akak yang sebelah Iza ni lah Kak Sha)... Iza kuar dr opish lebeh kurang kul 11.30 tgh tau, then ingat dlm kepala otak ni sempat le sampai IIM before 12.00 tgh, tp jangkaan Iza meleset semata2 sebab nye jalan dah mule sesak & yang sakit hati lagi tu Iza leh salah masuk jalan lagi. Bertambah hangin dengan diri sendiri. Sbnrnye bukan salah masuk jalan, tp Iza ingat nak short cut le ikut Kg. Baru - potong masuk The Mall tu ikut jalan belakang Bukit Tunku tu. Tp rupe2nye kat situ memang dah sedia ada jammed yang teruk. Yela, kan ade perhimupunan UMNO kat situ. Harusle sesak mcm tu. Sampai IIM dalam kul 12.15 tgh lah, nasib tak lambat sgt.

Then terus je amek sisters2 Iza ni : Kak Rose, Kak Mas & Kak Sarina. Terus je ikut jalan belakang IIM tu untuk ke PWTC ni. Tujuan utama adalah untuk mencari baju konvo & kerongsang Iza. Actually Iza nak cari kain untuk buat baju konvo je, tp bile Kak Mas dgn bermurah hati nak belanja Iza kerongsang untuk digantikan dgn keronsang yang die tak sengaja hilangkan tu, Iza pun dengan hati terbuka sedia emnerima. Hu3. Time ni mereka2 sedang sibuk memilih tudung2 yang dilelong dengan begitu murahnye. Ahaiiii... Syok tu bile beli dgn harga yang murah2 cam ni...

Alahai, nampak dah perut Kak Mas yang tengah sarat preggy tu. How sweet & comel aje. Jelesh la... Nak jugak ade baby dalam perut mcm tu. Hikhik.. :P **Iza memang gatal** Bersemangat tul akak2 Iza ni pilih tudung. Iza x bp minat sgt tudung2 style mcm ni. Dulu zaman belajau layan la, tp skrg mcm tak brpa je... Lepas dah penat jalan2 ngan meredah lautan manusia yang asyik dgn shoppa2 tu, perut pun mule lah berbunyi mendendangkan lagu keroncong. Ape lagi, terus je ckp kat akak2 ni yang Iza dah lapar sesangat. Tp sebelum tu sempat gak beli donut kat Big Apple, nasib le ade gak org bukak booth meniaga Big Apple kat situ.So Iza beli Chocoholic & Moonraker..

Sesi membuat pilihan yang sukar. Tak tahu nak pilih yang mane. Lebih2 lagi klu ade org yang lg bayarkan. :) Sayang Kak Mas la. :p

Yeszaaa!! Terserlah kelaparan Sis Sarina ni, hu3. Takpe2 sila2 makan Iza x marah okeh. :p Ni bakal pengantin ni, majlid nye akan berlangsung di Muar pada bulan Mei ini. Tak sabar Iza nak pegi le... Pastu my turn okeh. :) Tahniah Sis!!! And thanks sebab bagi kad jemputan :)

Alolololololo~~ Mak2 budak ni bukan main hover lagi nak inter-frame dlm camera Iza ni. He3. My Lovely Sis : Kak Mas (lagi sebulan lebih nak meletops dah) & Kak Rose (last day kat IIM ari Jumaat ari tu)...

Mesti korang agak hairan kan, sape lah yang tlg snap kan pix kteorang berempat ni erk? Jeng!!Jeng!! Iza dgn tak berapa segan dan silu nye telah menyuruh mamat waiter itu untuk menjadi pak jurufoto kami berempat. Hua3. Peduli ape Iza satu restoran tu nak pandang, lagi Iza suke tau. Mcm artis lak rasenye. :p Time ni kteorg tak pk pun nak makan kat sini, main terjah je restoran kopitiam kat dalam The Mall ni. Sebabnya masing2 dah lapar, pastu servis lembab lak tu! Hampeh tul!!!! Tension je. Pasni jangan harap le nak makan kat sini lagi. Huh! Then sampai opis IIM ni lebih kurang dekat2 nak kul 3.00 ptg la. Pastu Iza terus gerak balik Putrajaya. :) Beshnye terus landing atas tilam ku yang begitu "empuk" itu. Huahuahua... :P

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails