click this to be awesome person

Monday, 23 March 2009

1st Hot Balloons at Putrajaya

Semalam mase otw balik dari OU tu Iza call family Iza pasal nak tanya yang diorang jadi tak naik belon panas ni, ale2 je mak Iza ckp yang die dah sampai kat umah. Iza tanye le yang diorang naik ke tak belon panas ni, mak Iza kate tak naik sebab ramai sgt org & sesak. Ayah Iza kan tak suke menda2 yang sesak2 & ramai2 org ni. Serabut katenye (same lah ngan Hubby Iza tu). Then otw balik tu sebelum masuk Putrajaya dr jalan LDP tu dah mule nampak belon panas ni dr jauh tau. Iza pun ape lagi dgn excited nye ckp kat Hubby & bersungguh2 pujuk Hubby g jenguk kejap je jadi la. Hubby dah malas dah, ajak balik je. Dalam hati Iza time tu mcm kecik gak arr hati. Hu3. Ale2 Hubby ikutkan jugak, ye la.. Dah le tak dpt naik kan... Tengok pun jadi le...

Ni mase dalam kete otw ke Monumen Alaf Baru (P2) tu... Time ni kat belakang BHEUU Presint 4... Excited giler rase time ni sebab mcm teruja je tengok menda2 alah ni. Iza ni kan jakun sket, ye la 1st time kan buat kat Malaysia, then kat Putrajaya lak tu. Mestilah tak lepas kan peluang... Wlu pun x dpt naik coz bbrp faktor ditambah lagi dgn ramai org ni... Jadi mcm spoil mood je...

Klu la ade camera NIKON SLR D90/D80 mesti besh giler shoot ni. Hu3. Semalam ramai giler org amek gambar pakai SLR. Uwa!!! Jelesh la... Hu3.

Mase ni sangkut jammed kat Presint 3 belakang MeCD tu. Sabau je la, diorang ni x patut le parking main ikut suke aje. Pastu menyusahkan org lain nak lalu. Kang gesel kete kang baru tau! Cis!!! Potong mood betul...

Tu dia!!! Dari jauh dah kelihatan belon berbentuk burung merak ni... Warna-warni sungguh! I like!!!! Ni klu nampak dek dak Faris ni mau bising mulut die nnt. Hu3.

Dah mule naik atas dah... Beshnyeee klu dpt naik... Rm100 per head klu rounding satu Putrajaya, RM10 if naik sekejap je, tak round pun. Tp bile tengok kesesakan mcm smlm tu terus xde mood. Dah le penat baru balik event, dgn panas nye.. Adoi!!!! Snap pix dr dlm kete je la....

"Hubby!!! Nak naik tu lah! **thanks sebab tunaikan permintaan dak Iza ni wlu pun just dpt tengok aje.. :p**

Mase ni dah tak lalu dah nak pose sebabnye panas sgt, rase mcm nak terjun dlm swimming pool aje. Tp x tau berenang, lemas nnt cm ner?? Hu3. Rase smlm muke mcm kena panggang aje, bertambah2 oily & rentung le dak Iza ni...

Saat laluan begitu & teramat2 sesak. Nasib baik Hubby pandai ikut jalan lain. Hu3. Caiyok3x!

Mcm mane lah perasaan klu dpt dok dalam belon panas tu erk??? Mesti besh kan? Mcm mane pulak klu tbe2 belon tu gas nye habis then tbe2 jatuh kat bawah ni?? Sape mau jawab? Opishmate Iza ade g tahu yg smlm belon panas yang berbentuk Gajah tu tbe2 landing kat tasik, sure disebabkan masalah teknikal. Takut pulak Iza dgr. Dah la tak wearing life jacket. Sia2 aje... Hu3.

Serunuk kan tengok view mcm ni... Mase ni dah otw balik dah, dah nak masuk maghrib dah... Iza snap dr dlm kete jugak, balik umah smlm terus je landing jap. Pastu mandi2, iron baju keje terus tido!!! Bulan Mac memang bulan yang menarik bagi Iza... Mcm2 peristiwa berlaku... :) (yang happy, yang sedih, yang kelakar & mcm2 lagi)
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails