Monday, 30 March 2009

1 Day Before My Day : PWTC 2nd Time - Alone

Okeh, hari Sabtu lepas tu Iza rancang just nak buat OT kat opis je. Then tbe2 mcm terfikir nak cari kain untuk buat baju konvo sebab after this Iza for sure Iza akan bz mcm selalu. Nnt mesti kekurangan mase kan nak g cari. Lagi pun mase Iza g PWTC ngan akak2 IIM tu Iza ade gak nampak kain pasang untuk baju konvo Iza. Tp that time mcm 50/50 je nak amek ke taknak, ditambah lagi dgn faktor kesesakan orang2 kat situ jadi malas lak nak bersesak2 ngan orang2 kat situ. So Iza telah membuat keputusan untuk pegi semula ke PWTC seorang diri tanpa meng"inform"kan terrlebih dahulu kat Hubby. **dalam hati risau gak tp lame2 mcm tak teringat lak**

This time Iza baru nak masuk tol kat UPM Serdang tu. Leh lak ternampak Honda City fav. ku ini. Harus le usha sampai lebam kan. Bile lah leh pakai menatang ni erk? Hu3. So sampai je kat PWTC tu jalan memang bertambah2 jammed sebabnye ari tu kan last day jualan2 ni. Mesti le makin ramai orang, Iza pun terus je park kete kat parking The Mall tau. Dah le mahal nak mampus. Tapi Iza rase mane2 park pun standard RM 3 untuk jam pertama, tp tetap mahal bagiku. ape yang menyedihkan Iza bile kain yang Iza usha tu dah habis. Uwa!!!!!!!!!!! Sedih giler, betul lah org kate klu dah berkenan tu kena amek je. Jangan gatal2 nak tgu2 sebab nnt kempunan. Nasib baik Iza tak mengandung mcm Kak Mas. Klu tak kesian aje. Hu3. So dgn hati yang lara tu Iza pun beransur membawa diri nak balik. Tup2, Hubby call pulak. Iza jawab le, pastu Hubby kate tak bg tahu die pun yang Iza nak ke PWTC. Iza bertmbah la serabut bile nak jawab soalan die tu. **Hubby, i'm really2 sorry k** Iza klu boleh taknak susahkan die teman Iza g cari kain tu, yelah nnt mesti die boring sebab Iza ni dah le memilih sesangat.

Ni mase tengah Q nak kuar parking The Mall. Memang menguji kesabaran tul lah... Iza lak tengah confuse pk jalan mane nak amek ni sebab Iza ingat nak ke Nagoya or Jakel cari kain tu. Almaklum le dah lame tak jalan2 kat area KL ni kan. Harus le lupe kejap.

Ketika ni dah mule sangkut dah kat area2 PWTC ni. Dua2 hala jalan ni jammed. Adoii!!! Nasib x g ngan Hubby klu tak ngan die2 sekali pening kepala.

Disebabkan nak ke bangunan ni le jalan kat sini jammed bangat! Huh! Sabau je la... Nak buat cm ner, name pun perhimpunan kan? :P

Tengoklah gerai2 yang membanjiri perkarangan PWTC ni. Mesti meerka2 ni dapat untung yang banyak kan? So Iza tanpa membuang mase terus je masuk area KL. Tempat utama yang akan diterjah adalah ke Jakel & Nagoya.
Selesai je urusan di Nagoya & Jakel tu Iza terus rush balik Putrajaya sebab malam tu Iza ade gathering dgn family Iza & Hubby. Tp ape kan daya bile kesesakan berlaku, Iza hanya mampu menghela nafasyang panjang. Tertekak beb! So sampai je Putra lebih kurang kul 6.00 ptg lah kot. So rehat2 jap, mandi2 jap terus je siap2 balik. Jom ke entry seterusnya... :)
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails