Saturday, 7 February 2009

Shoppa-Shoppa @ Nilai 3

Hmmm... Memandangkan minggu ni cuti sampai hari Isnin coz Thaipusam, so Iza balik le ke rumah parents mcm biasa... Then ade mase terluang ni boleh le Iza update blog Iza ni... Almaklum saje la... Kat opis skrg bz sesangat dgn mcm2 kerja, nnt nak ade sambutan Hari Belia Negara 2009 pulak, event lain2 lagi... This time Iza nak share pasal Iza & family pegi shopping2 kat Nilai 3 Seremban. Cte dah lame ni, mase cuti Hari Wilayah Persekutuan 01 Feb 2009 ari tu... Cadang nak cari & survey2 le barang2 untuk kenduri kakak Iza... Tp biase le, lain yg dirancang lain pulak yang dibeli... Maklum le org perempuan... Nak2 mak Iza ade... Lagi le syok berjalan...

Di antara kedai yang kiteorg serbu, THANKQ... Ingat harga boleh le kurang2 sket sebab nak beli barang banyak... Tp hampeh je... Harga x le semurah mane pun, lagi murah klu beli kat area KL jalan TAR tu ke, siap leh tawar2 lagi... Ehmm... Mak Iza nak cari door gift untuk letak dalam goodies bag bagi kat tetamu VIP & special guest time kenduri tu nnt... Klu tanye pendapat Iza senang je, bg benda yg simple & x mahal sgt... Tak pun bg benda yg orang boleh gune... Sebab klu bg barang2 hiasan ni nnt buat tempat tangkap habuk je... Ale2 nnt org buang, lagi le membazir... Huhuhu (nampak sgt Iza ni malas nak sedut & bersihkan habuk2 erk??)

Rupenye kedai ni banyak branch, tp sume dekat2... lebih kurang dekat setiap deretan bangunan kedai tu klu kite pegi mesti ade jumpe kedai ni... For sure le dimiliki oleh chinese kan... Sungguh membuat duit... Time ni dah tak larat nak round dah... Iza usha2 gak kain2 ela kat cni, tp mcm x ade yg berkenan le, lg berkenan yang kat Jakel tu... Hu3... Then kualiti pun mcm x same... Murah memang murah, tp nnt klu dah jadi baju & pakai kat bdn mesti kain tu cepat pecah... Xnak la tanggung risiko... Tp dlm kepenatan ronda2 tu dpt juga Iza membodek mak Iza untuk membelikan Iza tikar buluh yg latest nye... Bukan yang kosong or ade corak bunga2 tu, tp ni mcm ala2 corak tikar mengkuang tp moden le... Hu3... Tp den tak sompat amek gambar pun... Tq la to my mom, ckup bulan nnt anak mu ni bayar ye... :p

Dalam dok syok2 ronda satu kedai ke satu kedai tu, hujan la pulak... Hua2...Ayah Iza dah mule tak keruan dah... Mane taknye, dr pg sampai ke tengahari, dr tengahari sampai ke petang, dr ptg sampai dah ujan kteorg x puas2 lg belek2 brg... Tau2 je la org lelaki ni... Sian pulak Iza tengok... Then after dah penat lelah bagai tu, pegi le makan kat kedai yang ade karaoke bagai... Ingat free, tp rupenye 3 lagu RM 5... Hu3... Ku batalkan hasrat ku itu, lagi pun mcm kekok lak nyanyi depan org ramai yg tak kenal... Klu karaoke depan org yg kenal okies lagi kot... (memang tak leh jd performer le) Balik je dr Nilai 3 tu ayah Iza terus antar Iza balik Putrajaya coz kete Iza kat Putra... Al kisah....

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails