click this to be awesome person

Monday, 16 February 2009

I Heart Furnitures by Cavenzi

Hahaha... Tbe2 je mcm nak bercerita pasal furniture ni... Bukan ape sebab semalam after Iza balik ke Putrajaya dr Gombak, terus jumpe Hubby... Cadang nak g makan2 je, then Hubby ajak terjah Cavenzi at Kajang... Hmm.. Iza pun follow je..~I FOLLOW... So smlm ade jugak le belek2, pegang2, sentuh2, tengok2 furniture kat show room Cavenzi ni... Not bad jugak la... So far kan tengok dlm flyers aje kan... So far kualiti nye okies lah gak... Selama ni ingat mcm hampeh je kan.. Ternyata sangkaan ku silap sama sekali...

Then antara yang dilihat adalah bedroom set ala2 japanese style.. Tp klu x silap namenye PEACE kot... Memang peace.. Huhu... Iza syuke katil yang rendah2 mcm ni.. Ntah nape tak syuke yang tinggi2 mcm biasa tu, melainkan klu katil tu katil tiang... He3.. So far pilihan di hati ini lah, tp x tau le akan berubah hati ke mcm mane ke kan.. Kayu nye pun leh tahan solid gak... Then almari tu leh ikut kite same ada kte nak letak pintu or biar je open mcm tu.. Ikut suke hati la..


Before kteorng tengok2 set yang PEACE tu, tengok yang bedroom frame ni aje tau... Saje je la kan, dah alang2 ade kat situ... Tengok aje la sume... Tp yang ni Hubby x minat sgt sebab Hubby rimas dgn storage yang ade kat tepi2 tu... Ye la, takut le nnt tersepak ke ape ke kan.. Ha3... Tett!!!

Chomell kan children nye bedroom ni??Double decker... Then ade side partition & storage mcm tu lg. Siap kerusi... So adorable... Iza lak yg syuke... Hu3... Almaklum le, dulu2 mase zaman kanak2 katil tak le secanggih mcm ni kan... Tu yang mcm jakun sket.. Muahahaha... Tp kat Ikea nye lagi banyak choice rasenye...

Yang ni plak dining set... Kayu pun leh tahan solid jugak, tp harga pun leh tahan le mahal gak.. Rase nye if i'm not mistaken around RM 1+++ kot... Ade jugak perancangan nak memilikinya dalam tahun ni.. Huhu... Insya'Allah ade rezeki, termakbul le hendaknya... aminn!~~

Berbaloi tak harga living set ni RM1,199??? Iza rase mcm okies gak kan.. Coz ade gak planning2 ngan Hubby nak amek L shape sofa tu then mix & match je ngan perabot2 lain... Sekadar perancangan je la baru... Hu3... Tp ble ade set mcm ni rasenye okies kot kan... simple pun simple.. Hu3...

Cadangnye nak amek yang lebey kurang mcm ni then mix & match je ngan sofa yang ade kat situ... Tp ntah la... Depends la on money kan?? He3... No money no talk le bak kate Hubby.... Layanzz!~~

L shape sofa ni mcm okies tp color putih lak.. Material pun mcm susah je nak jaga. If Iza ni rajin xpelah kan? Ni mcm kureng rajin aje.. Ha3... Ye la... I kan seorang perempuan yang bekerjaya... He3...

Hah! Yang ni mcm okies kan?? Colornye pun tak garang sgt... Juz sedap mate memandang aje... Ni ALANA sofa, harga if tak silap dlm RM899 kot... Tp c decide lagi la.. Ha3..

Yang ni pulak RELAX CHAIR, klu sesiapa perasan. Kerusi ni mcm same kan dgn yang kat IKEA tu... Cume color je lain.. Hu3.. Stereotype aje... Hu3... Tp okies dak.. RM99 je... Letak aje kat balkoni rumah, leh relax2 malam2 ke pagi2 ke sambil2 breakfast or minum mocha... Or streamyx kat balkoni kan? Layanz giler arr!!~~ DAh tak sabar sgt nak decorate rumah ni... Tp klu ade rumah sendiri lagi besh.. Insya'Allah, I will achieve my target to buy own house... He3.. Doa2 kan lah ye.. Amin..!~

^izzah_nhkm^

4 comments:

  1. ye ke cavenzi punye perabot tahan za?rase cam x brp je.ish pepandai je akak nie.....

    ReplyDelete
  2. :: xpe kak rose..
    :: iza faham..
    :: dulu iza pun mcm tu gak..
    :: tp now diorang dah okies..
    :: sebab dulu sume dari China..
    :: skrg Australia n pasang kat kilang kat Malaysia..
    :: smlm ade asst. manager kat show room terangkan in detail..
    :: coz Hubby Iza pun sbnrnye x minat sbb dgr cte tak tahan lame..
    :: yang bagusnye perabot ni sume ade warranty..
    :: bergantung pd harga..
    :: if mahal, lame le warranty nye..
    :: huhu

    ^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete
  3. Huhuhu...rumah azrai nyer perabot cavenzi..set perabot ruang tamu tue macam umah arai nyer..heheheheh

    ReplyDelete
  4. :: la yeke kak erin ooii??
    :: hehehe
    :: so nnt leh le berjinak2 untuk beli perabot erk?
    :: kan nak kahwin dah nnt..
    :: hehe

    ^i|z|z|A|h_n|h|K|m^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails