click this to be awesome person

Saturday, 7 February 2009

Gediks Faris Aiman

Today Iza nak share something pasal anak buah kesayangan Iza ni... Bukan ape, memandangkan rumah Iza nak kenduri lagi beberapa minggu ni, so mak Iza x dpt nak jaga dak Faris ni mcm selalu. So dlm mase sebulan ni mak dak Faris hantar dak Faris ke rumah mak long Iza kat Selayang. Tp pg td after Iza bangun tdo & sarapan, saje le selongkar & tengok2 mainan dak Faris yang sebeban dlm storage kat tepi tu. Mak aiii!!! Memang banyak betul mainan dak Faris ni, tp semua dah hancusssss... Memang dak Faris ni seorang yg brutal & ganas. Ape je barang kat tangan die mesti hancus nye lah. Hu3... Sebab tu Iza & adik beradik yg lain malas nak belikan mainan baru untuk die dah. X sampai sehari, sure mainan tu dah kelihatan mcm setahun lamenye... Hu3...

Ni antara mainan yang masih elok rupenye, tp x de function la. Ade yang tayar tercabut, kaki kena giget, tempat bateri ntah mane pegi nya ntah. Iza sendiri pun pelik mcm mane la mainan tu boleh jadi mcm tu. Satu perangai dak Faris ni suke menggigit la, Iza takut gigi die je yang patah if gigit benda2 keras ni. Tp tak jugak, mainan tu yang hancus...Aduhaiii...

Mase Iza tengah kemas2 nak asingkan mainan yang elok dgn tak elok tu tbe2 mcm teringat je pulak kat dak Faris ni nye gelagat. Ye lah, selalu kan bile weekend Iza balik umah parents die dah ade. Tp this time x ade, so sedikit sebanyak mcm terasa lah jugak, rindu nye kat die. Then mak Iza pun mcm rindu kat dak Faris ni, so call le rumah mak long Iza tu tanye pasal dak Faris ni. Amboi... Dari dalam hp lg dah dengar suara die menjerit bagai, ntah ape yang die suke ntah. Pastu Iza dah tak thn sgt Iza call mak die, minta kebenaran nak pinjam anak die bawak balik umah parents Iza. Mak die bagi je, Iza pun ape lagi terus ajak adik Iza g umah mak long Iza untuk amek dak Faris ni...

Ni mase dalam kete otw nak balik umah Iza, tp mcm biasa le dak Faris ni bile naik SLK Iza mule la semua benda die nak pegang. Fav. die mesti die akan bukak Iza nye dashboard kete pastu die kuarkan le ape yang ade dalam tu. Pastu die suke main tekan2 suis air cond, radio, kdg2 die boleh pegang stereng lagi, ingat kete mainan agaknye... Nasib baik le time ni adik Iza ade, so boleh le tlg control sket gelagat die. Rambut die pun dah serabai time ni...

Tengah syok2 tengok aksi dak Faris ni, tup2 jalan nak masuk area umah Iza tu jammed pulak... Aduh!!!! Iza lupe lak yang luse Thaipusam, so jalan kat cni for sure akan jammed nye la... Nak tak nak kenalah sabar menanti sambil melayan dak Faris dalam kete...

Sampai je kat umah Iza, dak Faris terus masuk melulu je... Bukan main suke lagi die bile nampak mak Iza... Ye lah, rindu le konon... Hu3... Pastu Iza perasan kat lutut die mcm ade luke sket, tanye lah kat die mcm ni...

Iza : Faris! Nape kaki ni?? (sambil tunjuk kat luke tu)

dak Faris : Atuh.. Atuh.. (pastu ntah ape die merepek ngan bahasa die tu)

Iza syuke lak tengok muke die time die pakai spec ni. Soooooo cute kan??? Time ni die tengah tergedik2, ntah kenapa ntah tunjuk bakat kat family Iza... Siap berjoget2 lagi, tp Iza x sempat nak record...

Tengoklah... Betapa riang dan gembiranye anak buah ku ini... Aduh!!!! Kadang2 leh jadi sasau bile tengok aksi die... Hilang le segala serabut dlm kepala otak (x kira le serabut ngan keje or personal) X silap mase ni die tengah joget2 tau, pastu die terjatuh... Tp die org pertama yang gelak gile2.. Pastu kteorg pun gelak ar, tp bukan gelak sebab die jatuh... Gelak sebab kelakar dgr die gelak... Korang faham ke ape Iza cte ni??? Huhu...

Lagi aksi gedik Faris, die g rembatnye Iza nye crown (prom queen mase study dulu). Pastu elok je die letak atas kepala die & tayang kat kteorg sume. Kunun mcm pwincesss lah tu, pd hal die lelaki tu... Haiiihhh... (maaf la ye, umah bersepah banyak. kat belakang tu yang plastik bebanyak tu sume brg2 untuk kenduri)

video

Jom layan video Faris jap, time ni die tengah syok makan gule2 yang colourful tu... Action lak tu ngan mak lang die ni, Iza nak tlg bukak kan tak bg... Nak bukak sendiri, pastu makan ngan plastik gule2 tu skali...

Memang meriah tul hidup die ni, pas makan gule2 td tu makan choki2 lak... Yang tak tahan tu siap baring angkat kaki mcm org besar. Pastu layan tv lak tu, sambil goyang2 kaki die...

This time die dah mule bosan & cube cari sesuatu yg baru yg die boleh buat mainan... Nnt mule lah die mengemas sekitar ruang tamu tu, habis le sume barang2 die turun kan. Remote tv nnt die letak kat lantai pastu mcm2 lah projek sedia ada die tu.

Bile Iza dah penat & tak terlayan die, Iza umpan die ngan susu. Mase tgh buat susu die tu die dah mule gosok2 mate, nak tido leh tu. Ye lah, main dari pagi sampai ke tengahari mane tak penat kan... Lepas bagi susu tu Iza pun baring le kat sebelah die, tepuk2 die. Dalam hati mintak2 le die tido cepat. Tp pe'el die klu tdo mesti nak pegang bucu bantal busuk die ni. Hmm... Lantak le asalkan die tido sudah...

video

Hmmm... Memang dah namenye dak Faris, suke lawan mate die wlu pun ngantuk. Ingat pas Iza bagi susu die td die tdo, tp tak... Korang tengok je lah video kat atas ni. Siap main hello2 lagi dgn telefon lame rumah Iza ni. Sabar kan je la... Ale2 Iza yang terlelap sekejap... Hu3... Then lepas settle sume keje, Iza mandikan die. Suap die makan nasi sket terus anta die balik umah nenek die. Tp mase dalam kete tu, x reti dok diam. Boleh die panjat kat riba Iza mase Iza tengah drive. So terpaksa la Iza perlahankan kete kan, bwk pun x sampai 40km... Memang harus kete blkg Iza tu horn Iza... Lantakla... Bukan Iza ikut lorong tengah pun... Lorong kiri je...

video

Ni mase dah sampai kat umah mak ngah Iza kat Selayang. Ingat Faris nak le tdo ke ape, tp tak. Die pegi selongkar kat dapur pastu jumpe tin biskut yang dah kosong ni die buat mainan die. Korang tengok je lah video ni. Bukan main khusyuk lagi die main ngan tin biskut ni... After bbrp jam Iza kat umah mak ngah Iza, dak Faris akhirnye pun tido jugak... So, Iza pun balik le...

^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. bese ar tu izzah.same je ngan anak2 akak.kalo mainan dier je,sepah 1 rumah.yg penat ngemas,mak dier jugak heheheh

    ReplyDelete
  2. :: ha'ah kan kak rose..
    :: apsal eh sume bebudak cam tu??
    :: huhu
    :: ntah2 iza pun dlu same cam tu
    :: adoiyaii..

    ^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails