Sunday, 15 February 2009

Family Meeting

Tengahari smlm lepas Iza tlg mak Iza masak, Iza dok melepak jap kat hall rumah yang dah lapang... Perabot2 sume dah angkut pindah umah lain sebab mlm tu ade meeting family sebelah mak Iza sempena kenduri kakak Iza nnt. Benda yang kat atas ni sebenarnye ikan bilis, tp dibuat ala2 mcm kerepek... Ape lagi, sedap je la Iza mengunyah tanpa henti... Bayangkan dr isi dalam balang tu penuh dah tinggal setengah gara2 Iza makan sorang... Hahaha... Memang pantang klu mende2 makan mcm ni... Hehehehe... Then lepas beristirehat bagai, sambung balik tlg mak Iza siap2 kan makanan ape yang patut, dr kupas bawang, basuh membasuh, kerat mengerat tembikai, carik2 ayam yang dah digoreng sebab mak Iza masak soto ayam untuk jamu family yang akan dtg malam nnt... sampai la acara membersihkan umah dibuat oleh Iza sebab adik beradik lain sume ade yang keje & ada hal lain... Menci tau... Sakit pinggang, tu belum cte pasal Iza jugak kena angkat jelly berkotak2... Cedeynye... :(
Ni acara makan bermula... Memang le rumah Iza bersepah ya amat... Almaklum saje la, barang2 untuk kenduri dah memenuhi ruang yang sedia ada x besar... Ni sume pakcik & makcik sedara Iza belah mak...
Hah!! Tu dia!!! Jelly yang Iza gembar-gemburkan td, bapak tinggi & banyak... Tu baru separuh je tu, yang selebihnye belum mari lagi... Iza angkat dalam 15 kotak la... Tu pun dah sakit pinggang ni... Dah macam rupe orang nak bukak kedai runcit kan??kan?? Huhuhu... Rimas tau! Yang free hair ni mak su Iza... n sebelah die tu yang dok atas kerusi tu pak su Iza tp Iza panggil Busu aje... Yang baju merah tu sepupu Iza yg sebaya ngan Iza...


Agak2 korang kenal tak sape ni??? Yeszzzzzaaa!!! Betula la tu, dak Faris Aiman yang memang banyak songeh skrg ni... Bukan main lincah lagi die nak berlari ke sana ke sini pastu memekak buat bising... Pastu kena marah ngan Tok Lang die... Hahahaha... Pdn muke... Pastu cousin Iza geram sgt kat die, tu yang kena dajjal letak bear Iza dlm suar die tu.. Siot tulll kan... Cian dak Faris ni... Eh... Kan skrg mak long Iza yang jaga die buat sementara kan, mlm td saje le main2 ngan die tau. Pastu banyak gile kesan calar2 kat tangan & muke die... Rupe2nye die kena cakar ngan kucing, kat rumah mak long Iza banyak bela kucing... Datang je dak Faris ni, habis tak aman hidup kucing2 tu sume. Mane taknye, habis ekor2 kucing2 tu die tarik, mengamuk la kucing tu... Tu yang die kena cakap hidup2 tu... Hahahahaha... Suke Iza, tp dak Faris ni x kenal erti serik pun...

video

Hah, jom layan video Faris makan sendiri... Sungguh berlagak okies... Orang offer nak suap x bg... Pastu die bukan makan sgt, saje action nak buat2 mcm pandai makan la... Pastu kena marah pulak dgn Tok andak die... Hehehe... So malam td acara meeting habis lebih kurang jam 11.30mlm... Mak aiii... Penat sgt... Terus Iza mandi & rest2 jap... Pastu layan gayut ngan Hubby jap then terus pengsan sampai pagi... Lotihhhhh bangat...

^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. za,nape x ajak hubby tolong?? heheheh
    cian dak faris tu

    ReplyDelete
  2. :: ajak hubby??
    :: huahuahua
    :: die belum jadi ahli keluarga yang sah lagi la..
    :: baru separuh sah..
    :: hahaha
    :: tu lah pasal..
    :: dak faris skrg makin nakal, padan muke die..
    :: huhu

    ^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails