Tuesday, 24 February 2009

Beberapa Jam Sebelum Majlis

Okies, for now Iza nak share sket pasal keadaan beberapa jam sebelum berlangsungnya majlis itu... Mase hari sabtu lepas 21.02.09 Iza ngan family also sedara mara memang dah bz sesangat dah ni... Mase memang x cukup le rasenye, terkejar2 sane, terkejar2 cni... Kalah runner la... Almaklum la, ni kenduri pertama bg keluarga Iza kan... So xde pengalaman lagi...

Time ni Iza baru lepas buat goodies bag untuk tetamu VIP & selected guest... So terus lari g Kompleks Muhibbah ni sebab nak nengok orang buat pelamin sume...Muke tak cukup tido & kepenatan seyhh~~

Setelah meja & kerusi telah disusunatur oleh pihak Catering... Nasib baik catering, klu x jenuh gak nak prepare semua ni... Yang penting ade ongkos, semua kerja beres dong!! :p
Iya.... Catering yang menjadi pilihan hati mak Iza adalah Khatijah Catering from Rawang... Harga so far okies la... Totally around RM1o k - RM 12 k untuk 1000 plus jemputan... Mane nak cukup klu pihak lelaki bagi duit hantaran x berpatutan kan??kan?? bukan nak berkira... Huhuhu... Kepada pihak lelaki yg bakal menamatkan zaman bujang, sila2 lah kumpul duit anda... Bukan nak ckp ape la kan, for this kenduri kakak Iza ni rase habis dalam around RM25 k gak le... Tu pun secara kasar kot... Hu3.. Takut den dengar...
Acara memasang pelamin oleh consultant yang bertauliah turun temurun punye... So far fmly Iza puas hati dgn andaman, baju pengantin & harga nye pun leh discuss harga family... Dulu time Iza tunang pun andaman dari org yang same...
Iza ngan anak buah sedara Fatin Amira, after bertungkus lumus menggubah bunga telur di pelamin ini... Main belasah aje... Janji siap & nampak cantik kan kakak?? :) Nampak tak bunga telur kat belakang ku itu???
Papan tanda yang akan dipacakkan di tepian2 jalan menuju ke Kompleks Muhibbah... Kerja keras dari Abg Ngah ku dan jiran2 ku bersama sepupu2 ku... Good job kalian kerana tetamu tidak sesat menuju ke tempat ini...
Pengorbanan dari adik2 sepupu ku yang bertungkus lumus menjadi "security guard" for that nite untuk menjaga barang2 yang telah di loading di Kompleks ini... Cian diorang x tido... Terima kasih ye Effy & Ucop... Also to my liltle bro : Azim...
Suasana jam 3 pagi... Segalanya nampak sempurna tetapi perlu sentuhan terakhir yang rapi... Majlis perlu berjalan lancar pada beberapa jam akan dtg... Kengantukan den gara2 tidak cukup tido dan rehat...
Saat mahu pulang ke rumah dgn hajat melelapkan mata yang sudah berat tetapi apa kan daya... Kerja2 di rumah masih menunggu untuk diselesaikan... Makanya, Iza & ahli2 keluarga yang lain pun turut berjaga sampai ke subuh & hari berlangsungnya majlis...
Seawal jam 7.50 pagi Iza & yang lain dah berada di Kompleks Muhibbah ni sebab dalam jam 10pg rombongan Marhaban dari Selayang akan tiba... Pelaminan bertema Light Oren membuntangkan biji mata Iza yang dalam kepedihan ketika itu.. Hu3...

Dibantu oleh DJ & PA system dari Pak Lang Iza sendiri also his partner Uncle Ghani, tp yang dlm pix atas ni adalah sepupu Iza anak kepada Pak Lang Iza...
Klu korang perasan, dak Faris kurang menyerlah pada hari itu kerana die demam... Cian sgt... Baan die panas sgt & asyik muntah2 aje... X seceria selalu & senakal selalu... Tengok lah muke tak sihat die ni... Siannnn die ye....

Rombongan Marhabban sedang berzanji & melagukan kalimah2 serta doa kesyukuran untuk pasangan pengantin & seisi keluarga...
Apa yang mengharukan Iza saat ini adalah apabila bekas guru ngaji Iza atau Iza panggil die Nenek Limah yang merupakan sahabat baik kepada arwah nenek Iza melagukan doa2 yang menyentuh jiwa dgn penuh syahdu... Terus teringat pada arwah nenek Iza, mase die ada dulu die pun salah seorang dr ahli marhabban ni... Ehmm... Alfatihah buat arwah & yang lain2 arwah sedara mara...
Ayah Iza bersama pak sedara yang bertungkus lumus untuk hari langsung... Ade yang mai dr Penang jauh nun di sana... Terima kasih Tok Kassim.. (adik ipar arwah nenek Iza)...
Ahli2 penjaga & pembuat air... Cayalah korang... Air korang laku pd ketika majlis yerk??? Nasib baik sedara mara Iza ramai... X yah nak upah2 org erk??? Pentingnya silaturahim tu erk?
Wakil dari pihak catering, bertungkus lumus menggoreng ayam seawal jam 10 pagi... Sekali goreng 3 kuali... Mcm nak meniaga kat pasar malam lak..
Pandangan dari sudut pintu gerbang.... Tajaan khas dari Kak Long Masitah a.k.a kakak sepupu sebelah ayah...
Tu die... Anak beranak sedondon tu... Ketika mengaminkan doa2 dari rombongan Marhabban from Selayang... (bekas yang mak Iza pegang tu merupakan nombor2 cabutan bertuah untuk dicabut pada majlis berlangsung)
Mak Iza bersama kawan sekolahnya pada satu ketika dahulu, tak sangka boleh berjumpa mase kenduri ni..
Yeahh!!! Iza lah orang yang paling membusykan diri pada hari tersebut... Kunun2 jadi "cameragurl" yang bertauliah le, tp hampeh je rase... Menggigil tangan lah katekan... Mane taknye nak stay mcm tu je kan... Klu pakai stand boleh le... (thanks to Hubby sebab menjadi "cameraman" buat Izah juga :p)
Antara rakan2 Hubby yang sudi berkunjung... Tp diorang terpaksa balik awal sebab ade keje... So tak sempat jumpe pengantin erk... Yang penting diorang dah makan kenyang2... :p Terima kasih sudi dtg ye...
Antara menu lain selain nasi minyak, menu tambahan seperti rojak buah turut dihidangkan buat tetamu yang hadir..
Reaksi para penangga yang sedang sibuk melaksanakan tanggungjawab yang telah diamanahkan...
My brother gak tak ketinggalan membusykan dirinya... Cume baju je lain erk??? Harus le pakai baju sponsor dr pengantin kan?
Iza tak tahu bile pix ni dirakamkan... Tahu2 dah ade dlm kamera... Rupe2nye hasil dr Tunang tersayang.. Ye lah, that day Iza bz sgt2... X terlayan lah die kan.. So bagi je camera kat die, Iza lak pegang video camera... Credit to Hubby for this sweet pix... (FIL & MIL die gak kan??)
Yes!!!! Akhirnye berjaya jugak menyelit di sisi My Mom ni... Nasib baik sempat bergerak dgn pantas, if tak Hubby pun dah hilang mase ni...
Ke"busy"an melayan tetamu2 yang hadir... Yang penting kat tangan mesti stand by Video Camera if tak nnt tak sempat nak rakan pix pangantin sampai..
Keluarga Mak Su Sebelah Mak Iza...(adik ipar mak Iza)... They are from Muar, Johor... Terima kasih ye orang Muor sudi dtg erk?... :p
Yeszaaa untuk gambar penutup sebelum Iza share pasal pix pengantin, ni die couple of the year... My offismate a.k.a my housemate a.k.a my gadoh2 mate... Thanks for coming Effa & Ross... LAme gak korang tggu erk.. Tak pe, saje nak bg korang amek aura majlis ni spy nnt korang pun cepat2 naik pelamin ye.... Jom marathon kisah & pix pengantin...
^izzah_nhkm^

3 comments:

  1. apsal akak x dapat rase rojak buah tu??!!muskel muskel....

    ReplyDelete
  2. :: yeke kak rose?
    :: huhuhu
    :: Iza pun x merasa gak..
    :: almaklumla bz kan..
    :: tp agaknya kak rose tak meround astu dewan tu kot.
    :: tu yang tak jumpe..
    :: cendol ngan tapai jumpe tak??

    ^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete
  3. tapai ader ar.tupun nmpk kakak sebelah tu punye.akak x mkn tapai hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails