click this to be awesome person

Tuesday, 27 January 2009

Membakar Kenangan Lalu

Sedar x sedar tahun 2009 ni makin mematangkan lagi kehidupan Iza... Byk rupenye yang dah Iza lalui... Terlalu banyak kesedihan, keperitan dan kedukaan yang menyelubungi hati... Huahua.. Tibe2 nak layan syahdu n jiwang sket...
Bukan ape... Actually skrg kan rumah parent's Iza dalam keadaan "tongkang pecah" gara2 kami sekeluarga berkemas2 untuk kenduri kakak Iza... So Iza pun tak lepas le dari aksi kemas ngemas ni, banyak le khazanah lame yang Iza jumpe... Gali2... Mcm2 benda yang ade, dulu ingat benda2 ni mcm hilang tetibe tp rupenye tersepuk bawah katil lah, dalam stor la... Huhu3... Kelakau... Then ade la nampak satu box color oren x oren la sebab dah dimamah habuk dan usia kan...(nampak sgt malas nak vacum habuk bawah katil) huhu... Then try le bukak kotak tu... Mak aiiii!!!!!!!!! Banyak gile khazanah album gambar siot!!!! Pastu mule lah keje mengemas pun bertangguh sebab mesti nak amek feel nengok gambar2 lame kan? Mane taknye, koleksi gambar2 Iza dr umur 3 tahun hingga le yg terakhir bersama ex-ke 2 tu... Huahua... Hampeh je rase... Nnt le, klu Iza rajin nnt Iza scan le ye pix2 yang banyak memberi makna dlm hidup Iza... Huhu.. Hope tak de pihak yang akan terluka atau terasa dgn ape yang bakal Iza kongsikan... Sebab itu semua hanya lah kenangan...
Dan Iza dah pun jugak "membakar kenangan" tu... Bakar mcm mane erk? Erm... Ade lah beberapa album yang Iza rase x berapa perlu untuk disimpan menjadi khazanah, so Iza pun bakar le semua album2 berkenaan... Lame jugak rupenye proses nak bakar gambar2 ni... Ade la dalam 2-3 jam Iza dok terperuk kat dapur belakang... Ye lah mane leh bakar then tinggal aje kan, kena lah mengawal keadaan api tersebut... Tapi rase lega sgt sebab Iza dah lepaskan semuanye... Dan mane pix2 yang bg Iza leh buat Iza moody pun Iza bakar... Huhu... Why not klu benda tu leh buat kite rase lega & rase "fresh"... And i'd done it!!!

^izzah_nhkm^


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails