click this to be awesome person

Saturday, 31 January 2009

Mase Untuk Gubah Hantaran

Hah, mule2 mase dok rilek2 lepas buat bunga reben td Iza usah2 le brg2 yang mak Iza beli td tu. Then teringan pulak tangan ni nak buat alas hantaran tu. Ala, nak balut & melilit renda tepi gabus tu... Then bile dah settle buat dlm 5-6 gabus tu pulak, terpandang le barang2 yang kakak Iza dah beli tu. So Iza pun kunun2 amek brg2 tu then acu2 kan kat atas gabus ni, cr angle & ide nak susun mcm mane sume. Lg pun org dah bg kepercayaan kat Iza kan? Harus le tunjuk bakat terpendam dan yang lame terpadam ni... Mane lah tahu one day leh bukak butik buat2 hantaran ni ke... Huahuahua... Terlalu berangan2 erk???

Mule2 tu Iza capai towel ni, then mcm xde ide tau... Pk2 balik nak buat bentuk kipas je la senang. Tp dulu mase Iza tunang pun buat bentuk kipas jugak, boring la pulak? Dok lipat2 towel tu terpikir nak buat bentuk baju. Tp mcm x bp confident coz towel ni kan tebal & mcm remeh je nak lipat sini sana la, pin sini sane la...

Ale2 dlm dok lipat2 tu, last2 jadi jugak... He3... Tengok2 balik mcm ok je, wlu pun jari ni dah habis cacat dah sebab asyik tercucuk jarum peniti aje. Pastu mule mengaduh sendiri.. Then lepas dah siap tu, Iza pun juz touch up je dgn letak bunga & reben... Rase mcm dah okies kot... Lg pun memang nak buat yg simple2 je sebab klu sarat marat sgt nnt membazir pulak...

Yang ni Iza paling suke sebab senang, dah siap wrape dr kedai. HUGO BOSS ni just letak atas alas then letak gam pastu ikat reben sket, selit bunga 2-3 kuntum dah siap.. Senang keje Iza... He3... Syuke betul lah keje yg simple2 ni tp nampak cantik...

Hah, yang jam "buaya" ni pun same senang jugak. Tempek je atas alas tu pastu ikat reben tang atas tu, tambah bunga kiri kanan then siap... Huahuahua... Memang Iza seorang yang pemalas nak touch up over2 kan??? Bukan ape, idea belum mari lor... Xpe, ade lagi bp minggu lagi untuk touch up2... Ape nak pening2 kan???

Yang mende alah ni mcm "gaban" sket nak buat. Bukan ape, dah le ade kotak siap bagai then kakak Iza nak jugak Iza sumbat sapu tangan RENOMA tu kat cni... Iza dah rase "sempit" otak dah time ni... Kotak purse & belt ni bukannya kecik, pastu nak sendal lak ngan kotak sapu tangan tu dalam keadaan terbukak... Apela lg, idea mari Iza terus tempek je kat belakang tu... Nampak tak? Yang ade ribbon color cream tu... Hah, kan dah siap... Senang x yah banyak bunyi dah... Pastu Iza pun terus blah dr tempat yang bersepah dgn segala mcm sampah & cebisan2 tak sepatutnya... Dah cuci tangan le kirenye... Mane larat dah, pinggang dah nak terpeleot dah rasenya... Terus chalow naik bilik then terus "bubum" atas katil... Wahhh!! Nikmatnye tak terkata bile dpt meluruskan pinggang ku ini... :) Pastu gayut ngan Hubby jap... Bla....Bla...Bla...

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails