click this to be awesome person

Thursday, 29 January 2009

I Hate Period Pain :(

Salam semua, pagi ni Iza baru masuk ofis.. Semalam should be Iza nak pegi keje tp memandangkan keadaan tak mengizinkan so terlepak je la kat umah... Pastu kena "period pain" gila babeng lak tu... Dah rase mcm ape dah smlm, puas tertonggeng la, merengkuk kaki sume ade... Tp still sakit gak... Iza pun pelik la, kitaran haid Iza ni dah tunggang langgang dah... Kejap awal bulan, kejap tengah bulan, now hujung bulan lak... Aiiii...Tensi bangat ni! Ye lah, tahu2 je dah "leaking" bagai...
Klu normal sure Iza dah bawak spare2 ape yang patut kan... Tp siyes la... Period pain kali ni memang sakit dr yang biasa2, pastu bile dah baik sket Iza bangun nengok muke kat cermin... Ya ampun, dah mcm ape dah... Dgn rambut kusut masai tak bersikat, pastu mata sembab cam pola bear ye la asyik nangis aje kan... Bistu dah sakit sgt & tak tahan, nangis je lah yang mampu... Kepada yang dah pernah alami tahu la, yang x pernah atau x akan alami tu, meh Iza cte sket... Khas la untuk kaum yg bukan sekaum dgn Iza kan...
Period pain ni rase mcm ade something la yang dok antara perut dan ke bawah bahagian sulit korang tu kan, then benda ni mcm berdenyut2 ikut suke hati die nak berdenyut, paling tak tahan klu denyutan tu kuat nak mampus then rase mcm ade tangan org mcm saje2 nak genggam2 kat bahagian dalam tu... Perghh!!!!!!!! Memang rase nak melalak n meraung sekuat hati, mane tak nye... Klu sakit kepala leh gak letak minyak angin ke... Memang le boleh makan pil menstrual yang color pink tu...
Tp Iza tak nak biasa kan mkn pil tu sebab nnt ade side effect mase akan dtg, so smlm terpaksa makan panadol biasa je sebab dah tak tahan sgt, malam td pun time nak tido still rase lagi cume tak kuat je... Ingat pg ni bangun dah ok, tp still ade lagi... So Iza stand by je ape yang patut kat opis ni... May be hormon Iza x bp stabil lah kot ni, tu yang jd cengiini kot... huhu...
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails