click this to be awesome person

Saturday, 31 January 2009

Asalnya Nama Ku

Tadi mase Iza lepaking dlm bilik (lepas isyak ni), terpandang le pd dinding then nampak le mende alah ni. Then terus teringat kisah name Iza ni dulu2 mcm mane , mak Iza ckp dulu klu tak nak letak name Iza NURHAFIEZA tau... Wah... Pk2 balik cedap & cocok jugak name itu dgn ku... Tp ntah mcm mane ntah org dulu (nurse ke misi ntah) leh tersalah tulis name Iza dlm surat beranak... So, jd le name ku NURHAMIZAH... Nasib baik tak jauh bezanye... Cume tertukar huruf E, F, M, H je...Frame kat atas ni Iza tak sure sape yang buat, mak Iza kate ade sedara yang buatkan & hadiahkan pd Iza... So no wonder le klu sampai skrg fmly Iza panggil Iza dgn name : PYJA... sebab kan asal dr name FIEZA... :) Tak kisah la, asalkan name Iza skrg beri makne yg positif dlm hidup Iza... Nak tahu ke maksud name Iza ni? He3... Meh Iza share sket ye...

NUR bermaksud "Cahaya", HAMIZAH bermaksud "Yang Bijaksana, Riang & Gembira", Klu MIZA bermaksud "Berseri-seri", IZZAH bermaksud "Kemuliaan, Kekuatan", IZAH bermaksud "Pengajaran"... So x kisah la kawan2 nak panggil Iza dgn ape panggilan sekali pun asalkan name tu memberi makne yg baik & positif... Tp selalunye klu org panggil name MIZA tu kwn2 dr sekolah & mase study... Klu IZAH pulak, kwn2 mase keje & lain2... :)

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails