Thursday, 27 November 2008

:: Quarantine 18SG ::

Semalam settle je sume keje terus call Hubby to pick up me at opish... Then sampai umah solat jap, then tido sampai le dekat2 nak maghrib baru bangun... Tak tahu nape kepala Iza pening sgt & rase mcm nak muntah pun ade... maybe perut masuk angin & tak makan nasi... padan le muke... so, siap2 nak ke Alamanda sebab dah janji ngan budak2 opish yg kteorg nak nonton movie Quarantine kul 8.30mlm... start je naik kete Effa, ujan boleh tahan lebat jugak la, sampai area2 Alamanda tu boleh jammed... Yela, ari rabu kan? tiket murah... Huhu
~ sampai je kat area cinema tu, tengok diorang sume ni dah sampai dah.. ape lagi, sementara tunggu sorang lagi tu kteorg pun start le berposing bagai ~
~ from left : kak erni, kak sha, en. rizal, effa, izza & hubby kak erni... ntah ape ntah yg diteropong oleh hubby kak erni tu pun x tau le... huhu ~
~ en. rizal menjadi mangsa kami, terpaksa jadi photographer bidan terjun.. haha... ~
~ okies, so far Iza tengok cte seram xde lah sampai nak termuntah + rase loya2 tekak + sakit perut + pening kepala = all blend in one la... Tengok cte ni memang x bole blah, mule2 boleh tahan lagi... Tp Iza dah surrender coz cte ni memang seram & ganas la... cte ni mengisahkan sekumpulan manusia terpaksa dikuarantinkan dari manusia yg lain disebabkan salah sorang dlm kumpulan tu terkena jangkitan virus sawan anjing yang 100% membawa maut... So bile sorang dah kena gigit sure akan totally serang sape2 & boleh gigit2, makan manusia lain... aduhh... yang x boleh blah nye sesangat, dalam cte ni real lah tunjuk isi daging yang dah kena gigit, tulang kaki patah dgn darah2 sume... iyarkkk!! memang Iza terus berlari pegi toilet sebab very the meloyakan ~
~ selain dari tu, cte ni banyak aksi2 spontan & mengejutkan penonton... tbe2 je muncul makhluk aneh & seram tanpa diduga.. ape lagi, menjerit le dalam panggung tu... ale2 ending cte ni sume org yang dikuarantin tu mati mcm tu je sebab masing2 dah kena gigit... lansung xde hero or heroin dlm cte ni... very the save budget cte ni... ala2 cte zombie pun ade gak.. so kepada sesiapa yg xde ketahanan dr segi mental, x yah le tengok... mcm psycho pun ade gak cte ni, then cara camera merakamkan situasi dlm cte ni pun memeningkan sebab kunun2 ade camera man & sorang host ni nak siasat la ttg ape yg terjadi kat sebuah apartment yg kena dikuarantinkan ni... last2 diorang pun mati tp mati dekat2 cte nak habis le... ~
Balik umah terus makan pil & sapu minyak angin, selubung ngan selimut!!! huhu
^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. hehehehe....seram erk???eee kalo ieda nih mmg ieda xkn pergi walopon kene pakse....coz ieda x suke sgt ngan cite seram nih...buat lemah jantung jer...x psl2 nanti dpt sakit jantung...hahahaha

    ReplyDelete
  2. :: haha
    :: tahu xpe..
    :: actually x rancang pun nak tgok movie ni..
    :: dah opishmate beria2 ajak join reramai..
    :: tu yg follow je..
    :: ale2 cte ni amat meloyakan tekak iza..
    :: aduhai..
    :: klu tahu memang le x pegi..
    :: huhu

    ^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails