click this to be awesome person

Monday, 24 November 2008

:: Padah Berjalan Kaki ::

Al-kisah pada hari Jumaat yang lepas, memandangkan warga opish Iza & Effa ni xde sebab semuanya dah gerak ke Pulau Pangkor, Perak. Hanya yang tinggal 3 org je le kat opish tu. Then Effa ajak Iza g Alamanda tau, saje jalan2... Tp x jadi pulak. Pastu pagi tu sementara tunggu "line clear" (tggu diorang nak naik bas) Effa pun ajak le Iza g breakfast tau. Ntah mcm mane pg tu kteorg boleh la nak terajak sorang kawan kteorg ni teman. Tp kwn kteorg tu Kementerian lain. So kteorg suruh kwn kteorg tu amek kteorg guna kete die la kan. Tunggu la kat basement ofis kteorg.

Mule2 risau jugak takut le terserempak dgn pegawai or sesape. Then pegi le, cadang nak g breakfast kat presint diplomatik. So memang le dah pegi pun & sampai. Boleh plak kawan kteorg tu ade keje & nak kena balik opish dulu. Kteorg pun sementara nak tggu die & breakfast same tu masuk le jalan2 kat dalam Mydin Bazaar dulu. Then try text member kteorg tu, pastu die ckp suruh kterog makan dlu nnt die dtg tinggal jemput je kteorg.

Iza dah tak sedap hati dah. Iza ckp ngan Effa suruh reply msg tu bg tahu yg kteorg tggu die makan same. Ale2 die ckp die banyak keje. Kteorg dah risau dah pk nak balik mcm mane. Iza suggest kat Effa untuk balik naik bas. Tp memandangkan kteorg x pernah naik bas dari presint diplomatik, so asyik missed je la bas nye. Then Iza try le ckp kat Effa mcm ni "Fa, jom kte jalan kaki g Alamanda nak? " **dlm otak pk Alamanda mcm dekat la** Effa pun time tu ON je la. So bermule lah perjalanan kteorg ke Alamanda by "kaki sendiri".

~ Ni sebelum memulakan perjalanan, time ni kteorg masih ternanti2 msg dr kawan kteorg tu ~

~ Kunun nak tunggu bas, tp bas semua terlepas. Sabar je la... Dah la Iza pakai heels, memang la pasti melecet nnt. Effa xpe lagi sebab die pakai selipar seret je ~
~ Bile dah pasti yg kawan kteorg tu x dpt amek kteorg, ape lagi kteorg pun main redah je jalan kaki. Dahla time ni panas giler! Aduh!!! Pastu leh plak sempat posing2 tepi jalan ni. Dah x hirau lak kete lalu lalang kat situ ~
~ Effa lagi le, dengan kemeja nye... Memang berpeluh2 la jawabnya. Dah mcm bersauna dah. Pastu boleh plak sepanjang kteorg jalan kaki tu. Setiap kete yang lalu semua pandang pelik kat kteorg. Iza & Effa dah cuak2 dah. Apsal lah diorg ni semua, x pernah tengok org jalan kaki ke? Siap ade kete yang berhenti tu nak tumpangkan kteorg. Tp, tolongla. Sape yg berani naik? Karang x memasal kena jual karang. Sape nak jawab? Jgn cte la kete yg lalu siap horn2 kteorg lagi. Sampai lori bawak pasir pun berhenti tengok kteorg. Bengong x? Hu3... ~

video

~ Klu nak tengok mcm mane keje gile kteorg ni, boleh le tengok video kat ats ni. Tp Iza x tau le boleh play ke x. Time ni dah nak sampai Alamanda dah tp jauh jugak le lagi. X kisah la, asalkan dah nampak bangunan Alamanda. Klu la boss kteorg tahu, mati kteorg. Hu3! Tu la, kete ade tapi parking kat opish buat perhiasan. Sape suruh? Padan la muke. Yang paling tak tahan tu, siap ade mamat buat jalan kat tepi jalan tu pun boleh follow kteorg. Bengong!!! Effa dah takut dah. Iza pulak buat2 berani tapi sebenarnye Iza pun takut! Huahuahua. Yela, klu dua2 takut nnt ape pulak yg jadi. So Iza buat muke "garang" la kat mamat tu. Sambil dlm kepala pk lagi skill yang belajar mase menuntut silat yang separuh jalan tu. Boleh ke? Hahaha! ~
~ Time sampai kat cni kteorg dah lega dah sebab akhirnye sampai jugak. sebelum tu kena posing dulu. Hehe... Dah mcm explore race dah le ~
~ Ni sebenarnye dah x larat dah ni... Iza terpaksa tukar selipar seret ni dgn Effa sebab kaki Iza dah melecet teruk sgt! Aduh!!! Masak la lepas ni ~
~ View sebelum masuk ke dalam Alamanda. Cantik kan? Mcm besh je nengok kan? Hahaha!! ~
~ Actually kteorg x pernah masuk Alamanda ikut North Entrance ni. Hari tu le dalam sejarah ikut pintu ni. Tu pun disebabkan kes jalan kaki yang ala2 mcm explore race x jd. Bile masuk je dalam Alamanda ni terus pergi A&W restaurant sebab Effa nak beli float. Dahaga giler!!! X pernah rase mcm ni, dulu time sekolah rajin jugak merentas desa ~
~ Muke Cik Effa yang berseri selepas misi berjaya dilaksanakan. Huahuahua. Lega gile badan bile kena air cond. Huhu ~
~ Pastu g makan kat Arena tu, sambil2 tggu makanan siap untuk dimakan. Iza pun belek2 lah kaki Iza yang dah pun melecet dgn teruknye ni. Argghh!!!! Kecacatan telah berlaku pada kaki ku... Huhu... Sakitnye... :( ~
~ Then dalam kesalitan tu jugak gagahkan diri pegi menjenguk baju di Nicole ni. Wahh!!! Cantik x? Rase2 mane satu yg fit dgn Iza? Effa ckp Iza sesuai baju yg color putih tu, yg lain pulak ckp yang kotak2 tu pulak. Tp Iza x beli pun yang antara dua ni. Saje survey je dulu. Tp yang beshnye ari tu, Effa "belanja" Iza baju kemeja cumell!!! Kan Effa? Hehehe... ~
Then after settle je semua kteorg pun keluar le dari Alamanda tu terus jalan ke bust stop. Satu mslh lagi. Kteorg pun x pernah naik bas dari Alamanda ke opish. Pastu main tggu je bawah pokok tu tunggu bas lalu. Then ade le bas lalu dari arah yg bertentangan. ape lagi, Iza suruh le Effa kejar bas tu. Aduii!!! Kelakar la. Dah mcm tourist plak tak tau naik bas ape... Teruk kan? Tu le, dah lame x naik transport awam.
Pdn la muke kat kteorg yg cipta masalah sndri. Org mesti pelik, ape la gadis dua org ni huru hara semacam je. Pastu sampai je kat opish terus masuk bilik boss besar then tido kat sofa dlm bilik tu. Boleh? Boss tak de kteorg la jd boss... Haha... Tp xpe, boss kteorg pun dah bg green light kat dak Effa merangkap PA die. Sekian cte bengong dr iza. Pasni nak upload pasal Iza & Effa main badminton plak. Tunggu eh! :p
^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. ishh...bleh plak iza nie...jalan kaki dgn heel...hahaha!!!

    ReplyDelete
  2. :: kahkah!!
    :: boleh x boleh la..
    :: sampai melecet2 la bagai..
    :: pastu kena marah dgn hubby...
    :: sebab berani2 buat keje giler..
    :: :P

    ^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails