click this to be awesome person

Tuesday, 18 November 2008

:: Mari Bersenang Lenang::

Salam... Wahh!!! Rase mcm dah lame Iza tak update blog kesayangan Iza ni... Ngeh!!Ngeh!! Almaklumla... Iza kan dah dekat2 nak final exam ni, ditambah dengan kesibukan di pejabat... Chewahh!!! :p Nak2 pulak Iza mcm x berapa ada mood la sejak akhir2 ni... Xpela, nnt Iza cerita dalam blog ni k... Sekarang jom baca story Iza yg kat bawah ni dulu...Actually hari Jumaat lepas (14 November 2008) Iza cuti... Saje je amek cuti sebab rase badan ni mcm penat sgt & really need good enough rest... Tapi bukan rest pun, pegi jalan2 ngan housemate Iza dak Effa tu... Kebetulan die pulak cuti same ngan Iza... Ngeeee~~!! On that day jugak birthday ayah Iza yang ke 53 tahun... So, Happy Birthday to him... Iza & adik beradik ade plan nak belanja ayah Iza makan luar nnt... :)
~ Pagi Jumaat tu Iza kuar lah ngan Effa, mule2 kiteorg pegi IIM dulu : my ex-office... Saje je jalan2 kat sane, lagi pun dah lame Iza x drop by kat sane... Di samping nak amek barang dekat kawan2 kat sane, bolehlah jugak borak2 tanya khabar kawan2 kat sane... Dak Effa pun ikut gak... Dak kecik yang chumeell kat atas tu adalah Kak Erin, wlu pun die kecik tapi die ni seorang yang tegas okies... Ingat dulu time Iza baru masuk keje kat sane, bukan main lagi "garang" die tunjuk kat Iza... Hehehe~
~ This pix taken by Abg Jep's : nasib baik gambar ni okies ~
~ Cian kat Abg Jep's, nak bergambar jugak rupenye... Iza pun dgn baik hati pun tolong la snap kan... Hehe... Yoyo je die pakai ketayap kat kepala, kunun alim ulamak la??? Ke "ular dalam semak"?? Hehehe... Actually die dah nak ke masjid for solat Jumaat ~

~ Cik Effa Ayiesya kite ni memang syuke pose! :p Siap promote paper bag IIM lagi tu... Ngeh!! Ngeh!! Time ni tgh tunggu lif... Almaklum la, IIM skrg banyak perubahan... Sampai lift pun berubah wajah jugak! Cayalah... ~

~ See!! Bagi yang tak tau IIM tu ape, sila le layari website IIM di http://www.iim.com.my/ ye... Dulu dalam lift IIm ni biase2 je, skrg dah berubah wajah tau, dah ala2 koporat giru siap ade emble IIM tau! :) ~

~ So lepas je balik dr IIM tu Iza terus drive menghala ke rumah parent's Iza kat Gombak, saje je nak drop by kejap... Lagi pun Iza lame dah tak balik, rindu kat mak, ayah and family... Paling Iza rindu ialah kat dak Faris Aiman ni... Sampai je rumah tu tengok dak Faris ni tgh tido tau, so sementara die tido baik Iza & Effa makan dlu... Hehehe... Lagi pun perut memang tengah lapar, mak Iza pulak masak lauk yang sedap2... Wahh!!! Berselera kami makan... Dah siap makan sume tu, Iza minta izin mak Iza untuk bawak dak Faris ni g jejalan kat Selayang Mall... Nasib baik mak Iza bagi, so pegi la sekali ngan Effa... Tengoklah karenah die kat dalam kete ngan Effa, bukan main lagi baik ye? Sebab Effa dah umpan die ngan camera... Dak Faris ni memang pantang nampak benda2 digital macam hp & camera... Mesti die dok diam nye klu dah dapat ~

~ Dah sampai kat Selayang Mall, tengok2 baju dgn Effa... Tapi dak Faris ni mcm biasa la... Klu dah dapat jalan, sume benda die nak langgar sekali... Pastu main lari laju2 then buat2 break emergency... Boley??? Risau Iza tau, yela... Dah la die g angkut sekali racket badminton die tu... Buat nye ade barang2 kat shop lot tu yang rosak ke, pecah ke disebabkan kelasakan die sape nak jawab? Terpaksa la Iza kejar mengejar die... Bukan main syuke die klu Iza dok terhegeh2 kejar die, ingat org nak main kejar2 ngan die kot.. Sabar je la ~

~ Hah ni satu lagi perangai die dr dulu... Kiteorg masuk la Parkson tau... Iza memang klu boleh nak elak lalu kat tempat2 yg ade toys... Sebab memang dah tau dak Faris ni punye perangai... PAstu ntah mcm mane ntah Iza boley terlepas kan tangan die... Terus die lari ntah ke mane ntah, dah le die ni kecik je kan... Klu die jalan kat dalam parkson tu bukan leh nampak pun... Pastu Iza dah risau, Iza panggil le name die... Nengok2 die kat tempat bear2 ni... Sabar jela... Siap dah amek teddy bear ni pastu die peluk kuat2... Aduh!!! Iza dah mule geleng kepala dah... ~

~ Sementara nak pujuk dak Faris tu untuk letak balik bear2 tu, Effa ni g le tengok barang2 kat area2 situ jugak... Effa berkenan dekat porch handphone ni tapi harga tak boley blah... Die siap tanye lagi color mane yang okies... Klu tanye Iza mesti la Iza ckp hijau... IZa kan minta hijau... Fa! Yang color biru tu ape?? Botol susu anak erk?? Hahaha!! X pasal2 Effa kena pegang botol susu dak Faris ~

~ Wahh!!! Die ni memang dah nekad nak amek teddy bear ni bawak balik.. Aduh!!! Mcm mane ni?? Tengokla, die siap posing lagi bile Iza nak snap pix die... Baik nye posing! Bile Iza pujuk die suruh die letak balik bear tu tau die ckp ape? "Nanak! Nanak!" Pastu boley die bebel kat Iza tp dalam bahasa die yang Iza x faham la... Puas la Iza & Effa pujuk ckp yang bear tu untuk girl bukan boy... Tapi die tak faham jugak... Pastu nasib baik Effa bagi racket yang die bawak dr umah tu, baru dak Faris ni lepas bear tu... Pastu Iza pun ape lagi, dgn pantasnye terus le rampas bear tu & letak balik kat tempat asalnya... Kesian bear tu kena air liur dak Faris, huhuhu... ~

~ If tak silap time ni nak ke bazar Elianto kot sebab dak Effa nak cari die nye barang make up sket... Tp dak Faris ni bukan main syuke naik escalator ni... Iza & Effa yang takut klu2 die jatuh ke ape ke, tp die boleh rileks je ~

~ Ni mase die buat perangai die yang tbe2 hyper-active tu... Mase ni dalam kedai floor depot : tempat keje mak Faris... Mcm org besar dah duduk tu... Pastu bile kte ckp die diam je... Kunun baik la?? Baik sekejap je Faris ni, pastu mule lah buat perangai die tu balik... ~

~ Dah puas berlari sane sini, lompat sane sini, panjat sane sini pastu die boelh panjat kat kerusi Effa duduk ni main cak2 ngan Effa... Aduiyaiii!!! Effa pun layankan je la... Kesian Effa penat jaga anak buah Iza erk?? :p ~
Pastu time nak balik tu, Iza dukung la dak Faris ni... Pastu otw nak balik tu Iza dukung la die sebab die x reti dok diam... Then Iza mcm tercium bau something tau. :p check la kat pampers die pastu tengok2 die buat "lepat pisang"... Sabar je la... Ape lagi, Iza & effa berlari le ke Mydin cr pampers yang jenis dry pants tu... Nasib baik jumpe yang mamy pokko punye... Terus je belasah & pakaikan kat die... Sabar jela... Mcm2 pengalaman die bagi kat Iza & Effa.



~ Then lepas je antar Faris balik rumah semua, Iza & effa pun terus gerak balik Putrajaya. Otw dr Gombak tu ikut le jalan ni tu yang nampak Menara IIM tu... He3! ~
~ See!! Langit dah gelap sesangat... Sure ujan lebat nnt... Ni mase turun dari jejambat kat jalan duta tu... Mule2 jalan clear lagi... Pastu.. ~
~ Tengoklah! Jammed sejammed-jammednye.... Tension! Dak Effa dah mule pening2 pale dah... Iza pun dah mule moody sebab memang tak syuke jammed! Tp memang dah tak boleh nak elak sebab tersaing dgn org balik keje... Alah, KL ni setiap mase jammed... Ntah bile ntah yang x jammed... Huwaa!! Dah la mase balik tu hujan lebat sgt disertai dgn ribut, takut gak Iza & Effa... Yelah, buatnye terbang SLK yg kteorg naik tu mcm mane?? Huhu... Sampai rumah malam jugak la... Terus mandi, lepak2 tengok tv jap pastu tido!!!!!!!!! :) Syuke sepanjang hari ni sebab mcm2 pengalaman dapat.
^izzah_nhkm^


3 comments:

  1. ambil leave & then jalan2 release tension...best gak kan iza???

    ReplyDelete
  2. :: haiii dear!
    :: :)
    :: ha'ah..
    :: memang rase berbaloi wlu pun penat..
    :: :)

    ^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete
  3. Aloha..

    :: Izzah..promote IIM habis2 san..
    :: Tenkiu ajar akak wat blog..
    :: =)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails