Wednesday, 19 November 2008

:: Kindness Of PTD ::

Untuk tidak melengah2kan mase korang sume, smlm after balik dr keje Iza & Effa cadang nak g Alamanda by bus tau... Tp last2 tu mcm malas pulak... Kteorg cadang nak g melalak kat karaoke saje nak release tension & away2 kan diri dr problem "lelaki" yang menghantui kteorg ni... Malasla nak pk, lagi pk lagi menyakitkan kepala yang dah sakit... So semalam kteorg pun x jadi ke Alamanda, just pegi pasar tani je... Tu pun jalan kaki k... Selalu klu jalan kaki dr KBS ke pasar tani tu ikut arah yang sama, tp smlm kteorg ikut arah bertentangan... Ikut jalan dpn mahkamah, pastu baru lintas... Pastu kteorg buat perangai kat tengah2 jalan tu **ala2 dataran** boleh kteorg buat lawak pastu gelak2 kat tengah jalan tu, boley? hehehe... Tu maknenye kteorg dah sengal le... Pastu sampai je kat pasar tani tu, jalan2 jap cari makanan yang Effa nak pastu terus g lepak kat gerai Mutiara char kuey teow tu...
Tp smlm Iza x mamam pun char kuey teow, Iza mamam mee goreng basah yang sedap tu... Wahh!!! Besh!! Then mase kteorg sampai tu ade le Encik tu duduk situ jugak sesorang... Mcm biase le, Iza sorang je yang mamam that time... Tbe2 je Encik tu tegur Effa "tak makan ke?" pastu Effa jawab la "ehmm?? tak **sambil Effa kunyah jagung rebus**" Pastu Iza pulak sampuk "die ni tgh diet" hehehe "Ha'ah, ayah sy dah bising suruh diet **Effa sampuk & gelak2**" Pastu kteorg teruskan je la makan dgn khusyuknye, then Encik tu ajak borak lagi. Mcm2 la die tanye, keje mane, kementerian mane sume. Pastu kteorg pun jawab la. Then Iza berani2 kan diri tanye "Encik ni keje mane?" die kate die keje KPDN. Pastu die bg sokongan ckp, tgh muda2 ni elok buat part time study kat mane2 nnt senang mase depan cerah. Klu boleh cube apply PTD (Pegawai Tadbir Diplomatik). Dalam hati Iza, mak aiii...
Bukan main besar nye angan2 aku & Effa nak jadi PTD ni.. Hehe... Pastu die sambung lagi "Bagus jadi PTD ni, mcm2 keistimewaan & pengalaman kite dapat" Mulut Iza ni pulak ringan je tanye "Encik ni PTD ke?" Die pun jawab ya... No wonder la die promote PTD kat kteorg... Nasib baik le Encik tu dah sebaya ayah Iza tu... Hu3.. Klu muda lagi & tak kahwin dah lame kteorg adjust2... :p Then die dah habis makan & panggil la pekerja kat gerai tu sebab nak bayar. Boleh plak die suruh kire kan ape yang Iza makan tu & bayar sekali. Terkejut Iza & Effa. After wish thanks sume, die sempat lagi ckp "Tgh muda ni, elok belajar & cari pengalaman banyak" Pastu terus die berjalan meninggalkan kteorg.. :) Iza & Effa x menganggap ape2 pun, apatah lagi nak anggap Encik tu seorang yang gatal. Memang die seorang PTD yang baik. Klu PTD yg skrg ni : i meant yang muda2 baru pas training ni sure pandang kiteorg pun tak... Tp bagus la, sekurang2nya die ade jugak beri sokongan pd anak bangsa melayu die sendiri.
Btw, terima kasih banyak la kepada Encik PTD tu ye. Kteorg lupe nak tanye name... Hehe.. :) Then lepas makan terus je tunggu bas kat depan tu...
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails