Friday, 28 November 2008

:: Celebrate Belated Birthday ::

Wahhh...Mood tgh kemuncak ni wlu pun pg td agak moody sket ngan Hubby... X sabarnye nak upload pasal cte malam td... Bukan ape, disebabkan camera Iza dipenuhi dgn gambar2 baby comel... Tu yg semangat nak upload kat blog ni... Okies, jom marathon baca blog & sambil2 tengok2 gambar erk... Sbnrnye mlm td Iza & the gang (iim, ex-iim) berkumpul untuk meraikan belated birthday dak Azrai... Ala... dak mata kecik tu.. Hehe... Dah lame nak celebrate tp asyik tertunda je, cian kat die sampai sebulan tertunda... Same le dgn Iza dlu.. Btw, happy belated birthday to him... :)
~ let me introduce about this cute mute baby girl okies... :) ~
~ Her name is NUR HAFIFA DARWISYAH BT JA'AFAR... yess... she is daughter of my Bro Jeps tu le... haha... Sorry le bro coz menjatuhkan saham anda di dalam blog ini... ~
~ skrg baru 8 bulan, tp tengok mcm dah umur setahun erk? eiii!!! geramnyee kat baby ni... gigi die pun baru tumbuh 2 batang if i'm not mistaken... ~
~ see!!! very clever girl kan? pandai senyum & posing bile org amek pix die tau... same perangai mcm dak Faris kat umah Iza tu... Tp mase open house kat umah Iza ari tu, boleh dak Faris tu kenyam dak Fifa ni... (eh, korang fhm ke ape itu "kenyam"?) ala lebey kurang macam buli-membuli le... pastu dak Fifa ni diam je, baik je.. alahai.. cian je.. ~
~ okies, this time tgh nak order mengorder tp agak2 kelam kabut sebab masing2 blur... ye la, sepanjang malam td hujan aje x berhenti pun... risau jugak Iza, bukan ape... Bro Jeps ni dah le dgn family bawak anak kecik, takut le klu2 anak die yg comel ni demam kan... Susah pulak nnt... Dah le die & family dah sampai & tunggu kteorg lame kat Kajang tu... Dok je dlm kete... Nak buat cm ner, masing2 janji kul 9.30mlm tp fhm2 le klu dah reramai cm ni... Ade je insiden yg tak dapat dielakkan.. ~
~ hah! ni le cake for belated birthday boy tu... shantekk kan? rase pun not bad harga pun boleh tahan, x sampai pun RM 50 for 800gm ... cume manis la kan, Iza ni kan allergy benda2 yg manis sgt ni... nnt boleh pening pale tbe2... buat pasal je la...Idea by Sis Erin a.k.a dak Azrai gf... Made by Kak Aween http://choc-cakes.blogspot.com/, klu sesiapa yg berminat nak order cake ke, muffin ke, cookies ke... sila2 le click pd link yg Iza dah letak itu ye... ~
~ nak tergelak tengok pix ni tau, yela... cube korang perhati kan dak perempuan dua org kat ujung tu tgh buat ape? i meant Sis Pyja & Sis Sarina... Boleh tadah tgn pulak, pd hal kteorg dah habis baca doa dah... Alahai... Pastu saje Iza dok nyakat dak Azrai ni... ~
~ like father like daughter... hehe... ke mana tumpahnye kuah klu x ke nasi kan? no wonder le klu dak Fifa ni ( Iza lebih suke panggil die Darwisyah la) pandai posing bile nampak org nak amek pix die... Sebab bapak die pun same le jugak... Kire sekepala la dgn Iza ni... So Darwisyah, nnt dah besar buleh geng ngan Auntie Iza tau... :) ~
~ bukan main sengih lagi die ye... nampak gigi dua batang... if korang perasan, name Darwisyah tu ade pada blog add Iza kan? Actually Iza memang obses ngan name Darwisy & Darwisyah ni... Dah lama dah minat, cume tak berkesempatan nak letak kat anak2 buah... Tp tunggu le... Hehe... Tu la sampai Bro Jeps sambar dulu name tu n letak pada name baby gurl die ni... tp Iza x kisah pun... ~
~ alolololo... syuke la pix ni... die nampak sungguh chumell!!! uwaaa!! want my own baby lor... huhu... rambut die yg mahal ni, siap semulajadi belah tepi... bergaya seyhh!!! geramm... ~
~ memang jadi rebutan le anak Bro Jeps yg no 3 ni... Huhu... lepas sorang2 pegang... Klu la baby ni pandai cakap, dah lame die ckp kot... huhu ~
~ bachelor : from left Sis Pyja, Sis Sarina (on going to engage), Sis Erin & Iza (on going to...ehem...) kini dah tinggal 4 org, dulu ade jugak Sis Mas, tp die ade emergency case so tak dapat involve... Lebih2 lagi die tgh pregnant... X elok jugak kuar memalam mcm ni kan... :) Kesian kat Sis Sarina sebab die kena demam cacar + campak, habis satu muke bintik2... sabar eh Sis... lame2 hilang lah tu... ~
~ geng lelaki pun mcm dah x cukup korum dah... before ni ade jugak Abg Fuad & husband Kak Mas : Abg Lan join... Tp masing2 ade hal... X dpt nak dielakkan... from left : A'ah, A'ai & Bro Jeps ~
~ Bro Jeps family... anak die lagi 2 org tu die tinggalkan kat umah sedara... sabar je la.. huhu ~
~ if korang perasan Iza mcm "kureng" sket kan ngan A'ah dalm pix2 ni... Hehe... Perang dingin beb!!! Die lah cr pasal ngan Iza... Awal2 lagi dah buat hal... Sejam Iza tggu die amek kat umah, pastu viper kete die buat hal pulak... Pegi le balik lagi umah die, tukar kete pulak... Dah le ujan mlm td... Hubby Iza pulak dah bising sebab klu kuar lewat nnt balik pun lewat... Malas nak ckp pape... Then lepas je tukar kete, terus pegi pick up Sis Sarina & Pyja @ Serdang... On going tu, dalam kete... Iza ngadu kat A'ah ckp aircond sejuk sgt... then sambil2 tu gatal lah tgn usik tempat aircond tu (jaring2 tu le) tbe2 je benda tu leh termasuk ke dalam.. hah! sudah... dalam hati dah risau sebab kete yg kteorg naik tu kete cousin die... Pastu mule lah dak A'ah ni bisg kat Iza, bebel2 sume... Ckp itu ini la kat Iza... Start that time Iza terus moody ngan die sampai la nak balik dr makan sate tu baru Iza tegur die ~
~ alololo.. ciannye Darwisyah ni... dah banyak kali die menguap... ngantuk sgt le tu... mane tak ngantuk, jam dah kul 11.++ mlm dah... tp yg bagus nye baby ni, ngan perempuan die taknak sgt tau... klu ngan lelaki, bukan main die tergedik2 suruh org tu dukung die... Nak2 bile dak A'ah ni dukung.. wahh!!! bukan main suke lagi die... gatal lah... huhu ~
~ dak A'ah praktis dukung baby, hah... nnt tahun depan awak praktis dukung anak saya lak eh?? huhu... harapan je la... ~
~ lepas dak A'ah dukung, dak A'ai pulak sambung dukung... makin suke lah Darwisyah ni...~
~ acececece... kunun2 anak korang lah tu erk?? hah! pe lagi, cepat2 le kahwin... nnt dokong la nak korang puas2 eh.. huhu ~
~ kami bersama Darwisyah & Bro Jeps Wife's ~
~ Ala.... sebenarnye nak pose kat cni bg nampak vespa kat belakang... Tp dah kena lindung dah le... aduhaii... :p bro jeps dikelilingi oleh anak dara... hehe... siap pegang Darwisyah yg tak tahan tu... Jatuh saham!! hahaha ~
~ on going nak turun tangga, nak bailk... then dak A'ai suruh snap pix die tgh turun tangga.. Ceh!!! yoyo o je.. hehehe ~
~ hah yg ni klu korang x kenal tak tau le mau bilang ape... haha... dah nak balik pun masih nak snap2 pix... dak a'ai pun layan kan je la... huhu ~
Then masing2 berpecah ikut arah haluan rumah masing2... Iza pulak kena balik dgn dak A'ah.. Oh tidak!!! Dlm kepala otak dok pk, ape la aku nak ckp dlm kete ngan die ni nnt... ale2 dpt satu ide, nak buat2 tido.. tp mcm tak menjadi pulak, ale2 same2 diam je dlm kete sampai la kat putrajaya... huhu... pastu nak kuar dr kete nak naik umah siap boleh terhantuk lak kepala Iza kat kete tu.. aduhaii.. padan muke Iza..
^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. :: shomell kan baby tu Jue?
    :: gewamm!!!!!!!!!!!
    :: huhu

    ^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails